marți, 25 septembrie 2012

Mâinile – preludiu la fericire



Este o zi de toamnă caldă, cu mult aur şi aramă presărate pe frunze. Pe ici-colo, flăcări reci strălucesc printre ramuri.
Merele au fost culese de dimineaţă, iar acum îşi aşteptă drumul către cămară. Câteva dintre ele au ajuns la bucătărie.
O privesc pe mama cu admiraţie. Mă uit cum mâinile ei trebăluiesc prin bucuătărie. Ba spală vasele, ba le pune la loc, ba lustruieşte mânerele de la mobilă, ba stă cu ele în şold şi se uită un pic abătută pe geamul ce dă spre grădina posomorâtă din spatele casei.
În curând observ mâinile mamei curăţind mere pentru prăjitura favorită a tatălui meu. Degetele albe apucă mărul roşu, îl cuprind strâns, apoi cu cealaltă mână, folosind un cuţit special, îndepărtează coaja roşie ce se roteşte ca o spirală…
Mâinile mamei!!!…Ce minune sunt!
Mâinile! Dincolo de simple componente ale membrelor superioare, mâinile capătă o simbolistică profundă. Mâinile sunt sacrificiu, le folosim în 80-90% din activităţile fizice, ele pot face orice de la gesturi mici şi pline de graţie până la munci fizice.  Mâinile protejează, ascund, păstrează… vindecă…
Bunicul mi-a spus cândva că noi (oamenii) suntem precum degetele de la mâini, coexistăm, suntem legaţi şi toţi formăm un sistem Unitar legat de palmă (Dumenezeu),  Suntem unici (degetele), dar la fel (legaţi în mână).
Mâna este unică: amprentele, liniile din palme, toate au trăsături distincte la nivelul epidermei, dar mâinile noastre funcţionează la fel la nivel fizic, au aceleaşi funcţii, degetele lor alcătuiesc un Tot.




Am spus că mâinile fac totul. Oare aşa să fie?
Stă in MÂINILE NOASTRE să aflam cum
şi mai ales dacă suntem pregătiţi
să ne luăm VIAŢA în propriile noastre  MÂINI?

Putem afla astă seară (marţi, 25 septembrie 2012) de la ora 20.00.
în emisiunea “Pe cărări de viaţă, pe aripi de timp”
de ce sunt mâinele importante pentru fericirea noastră.

Sunt Mariana Stratulat şi vă spun, cu mâna pe inimă,
că doresc să vă dau o mână de ajutor
pentru a descoperi frumuseţea mâinilor!