sâmbătă, 6 octombrie 2012

O bucureşteancă imobilizată în scaun cu rotile trăieşte un calvar în imobilul în care locuieşte. Coboară scările târându-se!



Viaţa unei femei din Capitală bate orice film. Imobilizată într-un scaun cu rotile dintr-o greşeală medicală, Georgeta Constantin (40 de ani) se chinuie să supravieţuiască. Nu are pe nimeni care s-o ajute, aşa că pentru a ieşi din casă, femeia se târăşte, pur şi simplu, pe scări.



Pentru Georgeta, fiecare zi e o luptă cu viaţa. Femeia stă într-un imobil fără lift, iar apartamentul ei e la etajul 1. Aşa că, atunci când vrea să iasă din casă, e nevoită să se târască pe scări. Ia căruciorul, îi dă drumul pe trepte până la parter, apoi se agaţă de balustradă ori se sprijină pe coate până la parter. Îi ia o jumătate de oră, iar când ajunge în stradă e deja epuizată.
“Pentru mine e un calvar să ies din casă, dar n-am încotro. Locuiesc doar cu mama mea, care e bolnavă de cancer şi stă mai mult la pat, aşa că tot greul e pe umerii mei. Trebuie să mă ocup de gospodărie, să ies să cumpăr medicamente şi mâncare. Am pe cineva care mă mai ajută, dar îmi cere 50 de lei. Până una alta, cel mai bun prieten al meu rămâne scaunul cu rotile, la fel de obosit şi rablagit ca şi mine”, ne-a spus, oftând, Georgeta.

Are nevoie de 5.000 €

Georgeta a rămas invalidă când avea 21 de ani. Atunci a mers la doctor pentru o intervenţie la genunchi şi din cauza unei anestezii greşite, a paralizat. Are şanse să poată merge din nou. I-au confirmat-o câţiva medici de la Spitalul AKH din Viena. Numai că pentru analize are nevoie de 5.000 €, iar femeia nu dispune de banii necesari. 

fotografii: Gabriel Miron