vineri, 22 martie 2013

Plante de apartament care aduc noroc în casă


Deseori, uiţi de existenţa lor. Şi totuşi, “banalele” plante de apartament îţi sunt prieteni de nădejde. Ne răsfaţă privirea cu frunzele verzi, purifică aerul din casă şi aduc bunăstare celor care le îngrijesc.

Pachira,



copacul care atrage banii – Pe vreme de criză, pachira aquatica, numit şi “arborele banilor” sau “arborele norocos”, este o binecuvântare pentru casă. Copacul veşnic verde, cum i se mai spune, nu face flori, dar frunzele lui cu cinci lobi sunt considerate de adepţii Feng Shui simboluri ale celor cinci elemente fundamentale. Asemănarea cu o palmă a dat naştere superstiţiei că planta atrage norocul şi bunăstarea, reţinându-le în casă. Dacă ai un astfel de copăcel în locuinţă, portofelul tău va atârna mai greu şi vei avea succes pe plan profesional. Conform adepţilor Feng Shui, plantele de apartament îşi arată calităţile în căminele unde sunt îngrijite şi-i ajută pe oamenii care le oferă siguranţă.

Trifoiul,



planta oamenilor veseli – Chiar dacă vara începe treptat să-şi piardă din drepturi, trifoiul îţi poate aduce aminte de zumzetul călduros al greierilor şi de mirosul proaspăt al naturii.De obicei creşte în grădină, dar poţi să-l plantezi şi în ghiveci. Este “purtător” al cifrei magice, prin cele trei frunze, şi al perfecţiunii. Trifoiul îi face pe oameni să aprecieze lucrurile mici, îi motivează să-şi îmbunătăţească performanţele şi-i înveseleşte chiar şi în cele mai grele momente.

Cactusul te apără de rău


– Creşte în deşert şi în locuri greu accesibile altor plante. Cu toate acestea, cactusul pare să stea drept în faţa condiţiilor de mediu datorită energiei de neegalat pe care o răspândeşte în jur. Acesta este şi motivul pentru care în mitologie era privit drept un simbol al norocului şi al puterii. Şi mai important de atât este că această plantă, cultivată în ghiveci şi lăsată în cameră, te apără de rău datorită spinilor. În schimb, nu vrea decât soare şi puţină apă.


leac contra bolilor. Elegant şi semeţ în ghiveci, bambusul este o plantă de apartament foarte apreciată pentru calităţile ei estetice. Se pare că atrage o stare permanentă de linişte şi de pace în casă, influenţând în mod pozitiv starea familiei. Mai mult, cei care au bambus în sufragerie auparte de o viaţă lungă şi fără probleme de sănătate. Unde mai pui că se îngrijeşte foarte uşor! Are nevoie de apă, de un vas transparent şi de un loc umbros şi umed, ferit de razele soarelui.

Info – Iasomia, gălbenelele, busuiocul, magnolia albă şi bujorii de apartament sunt considerate şi ele plante cu energii pozitive.

Sursa: clickpentrufemei.ro