sâmbătă, 23 martie 2013

Doar o oră pentru viaţa Pământului

Astăzi, între orele 20.30 și 21.30, va fi sărbătorită Ora Pământului, unul dintre cele mai importante evenimente de protecție a mediului la nivel mondial, care își propune să formeze conștiința colectivă cu privire la necesitatea de a lua măsuri împotriva schimbărilor climatice.



Oamenii din toată lumea sunt încurajați ca în această seară, timp de o oră, să mențină închise luminile din propria casă sau de la locul de muncă și să deconecteze echipamentele electronice, pentru a reduce, cel puțin, simbolic cantitatea de dioxid de carbon emisă în atmosferă, ca urmare a consumului de energie electrică.
Pentru a atrage atenția asupra necesității de a reducere impactul negativ al vieții moderne asupra mediului înconjurător, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice din România va participa anul acesta la campanie, anunțând că va stinge, între 20.30 și 21.30, toate luminile interioare și exterioare de la sediul instituției și că va deconecta echipamentele electronice aflate în stand–by.
Ora Pământului este organizată, din 2007, la nivel mondial de organizația World Wide Fund for Nature (WWF). În 2011 luminile s-au stins pentru o oră în 5.251 de orașe din 135 de țări de pe toate continentele și s-a estimat că 1,8 miliarde de oameni au participat la eveniment. Anul trecut s-a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de participanți, cu 7000 de orașe din 152 de țări.

sursa: http://ro.stiri.yahoo.com