miercuri, 3 aprilie 2013

Poveşti despre parfumurile preferate de regine şi prinţese

Secrete din universul Casei Regale a Marii Britanii

Viata reginelor si printeselor este o sursa de inspiratie pentru femeile de pretutindeni. Marturisesc ca nu de putine ori am cautat sa aflu brandurile de haine indragite de acestea, dar si parfumurile preferate de regine si printese.

Parfumurile preferate de regine si printese le pun in valoare personalitatea

Va invit sa descoperiti in randurile de mai jos parfumurile preferate ale unor personalitati extrem de importante din istoria Casei Regale a Marii Britanii.

Regina Elisabeta I a Angliei si a Irlandei a avut propriul parfum cu trandafiri de Damasc     

                          

Aceasta regina a fost o excentrica prin excelenta si o mare iubitoare a perlelor. Elisabeta I alegea sa foloseasca parfumuri puternice, in cantitati mari pentru a masca propriul miros pregnant – dupa cum spune legenda -, datorat numeroasele atacuri de panica. Amestecul pe care il prefera era acela de mosc, apa de trandafir, zahar si apa de trandafiri de Damasc. Aceasta reteta a fost redescoperita recent intr-o carte la Societatea Regala de Horticultura a Londrei. Laurie Chetwood  si Patrick Collins au ales sa recreeze parfumul pe care l-au numit chiar Elizabeth I  si l-au inchis intr-o sticluta delicata care poarta semnatura reginei. In loc de cutie, parfumul este vandut intr-un saculet violet de catifea.

Regina Victoria a Regatului Unit a fost fila parfumului Fleurs de Bulgarie


In 1760, imaparateasa Eugénie a Frantei a introdus-o pe regina Victoria in lumea miresmelor casei de parfumuri englezesti Creed. Inca din acel moment, regina a ales sa ramana devotata acestei case, folosind de-a lungul intregii sale domnii parfumul Fleurs de Bulgarie , prezentat acesteia in 1845. Acest parfum se remarca printr-o nota clasica, dar in acelasi timp foarte proaspata, oferita de amestecul unor trandafiri bulgaresti rari, cu mosc, bergamota si ambra cenusie. El se mentine si astazi in topul vanzarilor Casei Creed.

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit poarta o creatie a casei Floris


De-a lungul timpului, s-a vehiculat ca florile preferate ale reginei sunt garoafele de gradina. Desi nu a fost confirmat oficial, parfumul preferat al reginei din selectia casei de parfumuri Floris, specialistii intuiesc ca este vorba despre White Rose , un parfum floral cu note puternice de garofa de gradina. Alegerea acestui parfum te poarta cu gandul la o regina delicata si blanda, nu la acel caracter ferm, de neclintit pe care si l-a aratat regina de-a lungul timpului. In onoarea Jubileului de Diamant celebrat in acest an de Casa Regala, Casa Floris a lansat editia Royal Arms Diamond , un parfum cu amestec de trandafir, iasomie si violete. Acest parfum reprezinta o versiune contemporana a unui parfum creat special pentru a celebra nasterea reginei in 1926. Royal Arms Diamond  poate fi cumparat, in editie limitata, intr-una dintre cele 6 sticlute vintage de cristal si diamante, special create, la fabuloasa suma de 15.000 de lire sterline, fiecare.

Printesa Diana de Wales folosea 24 Faubourg


Majordomul sau, Paul Burrell, a marturisit in memoriile sale ca Printesa Inimilor fost mereu fidela parfumului 24 Faubourg al casei Hermes, un parfum floral puternic, ce are ca nota de varf  piersica. In schimb, pentru ziua nuntii sale Printesa Diana a ales Quelques Fleurs , un parfum lansat in 1912 de casa pariziana de parfumuri, Houbigant. Parfumul reprezinta o creatie florala ce se remarca printr-un amestec de tuberoza, iasomie si trandafir.

Ducesa Catherine de Cambridge prefera Gardenia Petals


Dupa ce a analizat cu atentie parfumurile regale, pentru a face cea mai inspirata alegere in ziua nuntii sale, aceasta s-a oprit la parfumul Gardenia Petals, creat de brandul britanic Illuminum. Acest parfum este un buchet floral de crin, iasomie si gardenie, o alegere foarte inspirata, in armonie cu rochia Alexander McQueen si buchetul, stabilite de ducesa pentru cea mai importanta zi. Notele acestui parfum  inspira o femeie hotarata, determinata si puternica. Ceea ce este suprinzator la parfumurile Illuminum este faptul ca toate sunt realizate dintr-un amestec de numai 8 ingrediente.
Text: Irina Cucu
sursa: http://www.andreearaicu.ro