Iata o reteta foarte simplu de facut:
ciulama de ciuperci.
Ingrediente
1/2 kg ciuperci de pasune sau de cultura(champignons)
25 g faina
30g unt
100 ml smantana
o ceapa(50g)
marar
patrunjel
piper
sare
25 g faina
30g unt
100 ml smantana
o ceapa(50g)
marar
patrunjel
piper
sare
Mod de preparare
Ciupercile, bine spalate, stoarse putin
in pumni, se taie in felii mai mari si se fierb acoperite 30 de minute,
la foc mic,in 1/4 apa clocotita impreuna cu ceapa taiata in sferturi,
pana cand ciupercile se inmoaie bine; apoi, se scoate ceapa .
Faina se freaca cu o lingurita de apa rece, se desarta peste ciueprci, se lasa sa fiarba cateva clocote ca sa se lege sosul, apoi se ia de pe foc. Smantama se bate cu o lingurita de apa rece, se amesteca imediat cu ciupercile fierbinti si se sareaza dupa gust. Deasupra se pun bucatele de unt (optional), marar si patrunjel tocat
Faina se freaca cu o lingurita de apa rece, se desarta peste ciueprci, se lasa sa fiarba cateva clocote ca sa se lege sosul, apoi se ia de pe foc. Smantama se bate cu o lingurita de apa rece, se amesteca imediat cu ciupercile fierbinti si se sareaza dupa gust. Deasupra se pun bucatele de unt (optional), marar si patrunjel tocat