marți, 9 aprilie 2013

Reţeta zilei: Miere de păpădie

Vă amintiţi de prietena mea…păpădia????
Ei bine, astăzi vă ofer miere de… păpădie!

Ingrediente:


250 gr flori papadie,
750 ml apa,
1 lamaie,
1 kg zahar,
vanile.


Preparare:

Se fierb florile de papadie (numai partea galbena, fara nimic verde) cu apa si lamaia taia felii aproximativ 20 min.
Se strecoara siropul , se adauga zaharul si vanilia si se mai pune la fiert inca 15 minute la foc mediu spre mic.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune in borcane si se sterilizeaza. Din cantitatile de mai sus, mie mi-au iesit 2 borcane unul de 200 gr si unul de 400 gr.


                            Poate fi folosita la clatite, la briose, la ceai, lapte sau oricum doriti.

E delicioasă! Garantat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

salut