miercuri, 17 aprilie 2013

Reţeta zilei

Chiftele din cartofi

Satioase si usor de preparat, chiftelele din cartofi merita incercate!


Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 6.
Complexitate: usor.

Ingrediente

500 g cartofi
200 g branza telemea
2 oua
150 g faina
1 ceapa
2 catei de usturoi
sare
piper

Mod de preparare

1. Spala cartofii si pune-i la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au racorit, curata-i si da-i pe razatoare sau zdrobeste-i cu furculita.
2. Adauga branza telemea rasa, ouale batute cu sare si piper, ceapa tocata fin, usturoiul zdrobit si patru linguri cu faina. Amesteca toate aceste ingrediente.
3. Din compozitia astfel obtinuta, modeleaza chiftele, tavaleste-le prin faina si rumeneste-le in ulei incins pe ambele parti. Scoate-le pe hartie absorbanta pentru a indeparta surplusul de grasime si serveste-le fierbinti. Sunt la fel de bune reci.