joi, 18 aprilie 2013

Reţeta zilei

Tort tiramisu cu căpşune

Nu te speria de complexitatea ridicata a acestui desert, se spune ca tot ce iti trebuie este dragoste si rabdare pentru a prepara bucate delicioase.


Ingrediente

Blat:
4 oua
150 g zahar
75 g faina
75 g amidon
2 linguri de cacao
½ pachet praf de copt
4 linguri de espresso
4 linguri de amaretto
Crema:
200 g frisca
300 g mascarpone
200 g branza de vaci
2 foi de gelatina
4 lingura de suc de portocale
4 linguri de zahar
500 g capsune
Decor:
500 g frisca
un pachet de zahar vanilinat
un pachet de intaritor de frisca
100 g fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

Blat:
Separi ouale. Bati galbenusurile spuma cu zaharul, iar albusurile separat. Le amesteci cu grija.
Faina cu amidonul si cacaua le cerni peste oua, continui sa amesteci si torni aluatul intr-o forma de tort unsa, pe care o bagi in cuptorul incins la 180° pentru 30 de minute. Dupa ce o scoti, lasi blatul la racit.
Crema:
Dizolvi gelatina in apa rece si o topesti in sucul de portocale. Amesteci mascarpone cu branza de vaci si zaharul. Tai in jumatate. Incorporezi in masa de mascarpone smantana batuta si apoi gelatina si capsunele.
Blatul racit il tai in doua foi egale. Pui o foaie in forma de tort si o stropesti cu amaretto si espresso, apoi intinzi crema. O pui si pe cealalta si presezi usor marginile. Lasi sa se intrepatrunda gusturile cam 2 ore.
Decor:
Bati frisca, zaharul vanilinat si intaritorul de frisca. Desprinzi inelul de la forma si imbraci tortul cu frisca batuta. Capsunele ramase le pui pe tort si presari fulgii de ciocolata alba.
Revista FEMEIA.