Tort tiramisu cu căpşune
Nu te speria de complexitatea ridicata a acestui desert, se spune ca tot ce iti trebuie este dragoste si rabdare pentru a prepara bucate delicioase.Ingrediente
Blat:
4 oua
150 g zahar
75 g faina
75 g amidon
2 linguri de cacao
½ pachet praf de copt
4 linguri de espresso
4 linguri de amaretto
Crema:
200 g frisca
300 g mascarpone
200 g branza de vaci
2 foi de gelatina
4 lingura de suc de portocale
4 linguri de zahar
500 g capsune
Decor:
500 g frisca
un pachet de zahar vanilinat
un pachet de intaritor de frisca
100 g fulgi de ciocolata alba
4 oua
150 g zahar
75 g faina
75 g amidon
2 linguri de cacao
½ pachet praf de copt
4 linguri de espresso
4 linguri de amaretto
Crema:
200 g frisca
300 g mascarpone
200 g branza de vaci
2 foi de gelatina
4 lingura de suc de portocale
4 linguri de zahar
500 g capsune
Decor:
500 g frisca
un pachet de zahar vanilinat
un pachet de intaritor de frisca
100 g fulgi de ciocolata alba
Mod de preparare
Blat:
Separi ouale. Bati galbenusurile spuma cu zaharul, iar albusurile separat. Le amesteci cu grija.
Faina cu amidonul si cacaua
le cerni peste oua, continui sa amesteci si torni aluatul intr-o forma
de tort unsa, pe care o bagi in cuptorul incins la 180° pentru 30 de
minute. Dupa ce o scoti, lasi blatul la racit.
Crema:
Dizolvi gelatina in apa rece
si o topesti in sucul de portocale. Amesteci mascarpone cu branza de
vaci si zaharul. Tai in jumatate. Incorporezi in masa de mascarpone
smantana batuta si apoi gelatina si capsunele.
Blatul racit il tai in doua
foi egale. Pui o foaie in forma de tort si o stropesti cu amaretto si
espresso, apoi intinzi crema. O pui si pe cealalta si presezi usor marginile. Lasi sa se intrepatrunda gusturile cam 2 ore.
Decor:
Bati frisca, zaharul
vanilinat si intaritorul de frisca. Desprinzi inelul de la forma si
imbraci tortul cu frisca batuta. Capsunele ramase le pui pe tort si
presari fulgii de ciocolata alba.
Revista FEMEIA.