Sarmale de post
Cele mai bune sarmale de post, si nu numai, pe care le-am mancat vreodata sunt cele facute de mama.
Încercaţi, poate vă reuşesc şi vouă! Eu nu am curaj!
Prefer să le mănânc!
Ingrediente
650 g ceapa alba (curatata de coaja)
400 g morcov (curatat)
1 kg varza proaspata
400 g orez
100 g gris
100-150 ml ulei
1 si 1/2 lg pasta de tomate
2 lgt patrunjel uscat
1 lgt marar uscat
1 foaie de dafin
sare, piper
pentru invelit frunzele a 2-3 verze murate marisoare
400 g morcov (curatat)
1 kg varza proaspata
400 g orez
100 g gris
100-150 ml ulei
1 si 1/2 lg pasta de tomate
2 lgt patrunjel uscat
1 lgt marar uscat
1 foaie de dafin
sare, piper
pentru invelit frunzele a 2-3 verze murate marisoare
Sos:
2 lg pasta de tomate
150 ml apa fierbinte
150 ml apa fierbinte
Mod de preparare
1. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul.
2. Punem uleiul la incins
intr-o cratita, adaugam ceapa, iar cand devine translucida punem
morcovul si foaia de dafin. Lasam la foc potrivit pana cand acesta se
inmoaie. Adaugam pasta de tomate, amestecam si mai lasam 5 minute apoi
oprim focul.
3. Varza tocata o frecam cu
sare si o lasam asa cateva minute, apoi o stoarcem si o punem intr-un
vas alaturi de legumele calite. Peste acestea punem orezul, grisul,
patrunjelul, mararul, sare si piper si amestecam compozitia bine.
4. Eliminam cotorul frunzei
de varza, o intindem pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea
dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa
acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru.
La final apasam cu grija capetele.
5. Intr-un vas punem putin
ulei, apoi punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu
existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le
cuprinda, punem apoi frunze de varza si capacul deasupra si fierbem la
foc potrivit 2 h. Verificati frunza de varza daca este fiarta.
6. In ultimele 30 min de gatire turnam sosul peste ele.
Poftă mare! Să nu le mâncaţi pe toate!
sursa: http://www.bucataras.ro/