vineri, 19 aprilie 2013

Reţeta zilei

Sarmale de post

Cele mai bune sarmale de post, si nu numai, pe care le-am mancat vreodata sunt cele facute de mama.
Încercaţi, poate vă reuşesc şi vouă! Eu nu am curaj!
Prefer să le mănânc!


Ingrediente

650 g ceapa alba (curatata de coaja)
400 g morcov (curatat)
1 kg varza proaspata
400 g orez
100 g gris
100-150 ml ulei
1 si 1/2 lg pasta de tomate
2 lgt patrunjel uscat
1 lgt marar uscat
1 foaie de dafin
sare, piper
pentru invelit frunzele a 2-3 verze murate marisoare

Sos:

2 lg pasta de tomate
150 ml apa fierbinte

Mod de preparare

1. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul. 
2. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam ceapa, iar cand devine translucida punem morcovul si foaia de dafin. Lasam la foc potrivit pana cand acesta se inmoaie. Adaugam pasta de tomate, amestecam si mai lasam 5 minute apoi oprim focul.
3. Varza tocata o frecam cu sare si o lasam asa cateva minute, apoi o stoarcem si o punem intr-un vas alaturi de legumele calite. Peste acestea punem orezul, grisul, patrunjelul, mararul, sare si piper si amestecam compozitia bine.
4. Eliminam cotorul frunzei de varza, o intindem pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.
5. Intr-un vas punem putin ulei, apoi punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi frunze de varza si capacul deasupra si fierbem la foc potrivit 2 h. Verificati frunza de varza daca este fiarta.


6. In ultimele 30 min de gatire turnam sosul peste ele.

Poftă mare! Să nu le mâncaţi pe toate!

sursa: http://www.bucataras.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

salut