vineri, 5 aprilie 2013

Tort de morcovi


Morcovii se folosesc din cele mai vechi timpuri la prepararea deserturilor deoarece au continutul cel mai crescut de zahar dintre legume, iar zaharul era scump in secolele trecute.



In zilele noastre e putin ciudat sa gusti tort de morcovi, dar va asigur ca gustul de morcovi este imperceptibil si tortul este delicios. Pentru a scapa de tot de gustul de morcovi putem adauga apple sauce (sos de mere-vezi reteta) sau ananas pisat la tortul de morcovi.
Este un tort simplu, putin portocaliu si savuros pe care vi-l recomand cu placere.


Aveti nevoie de:

Pentru tortul de morcovi:

1 cana(100 grams) nuci caramelizate
340 grame morcovi (aproximativ 2 cani jumatate morcovi razaliti)
2 cani (280 grame) faina alba
1 lingurita bicarbonat
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1 1/2 lingurita scortisoara
4 oua mari
1 1/2 cani (300 grame) zahar
1 cana (240 ml) ulei vegetal
2 lingurite esenta de vanilie
1/2 cana sos de ananas sau de mere (optional)


Pentru crema de branza:

1/4 cana (57 grame) unt la temperatura camerei
225 grame crema de branza la temperatura camerei (Philadelphia)
2 cani (230 grame) zahar tos
1 lingurita (4 grame) esenta de vanilie
suc de lamaie

Pentru ornat:

1 cana (100 grame) nuci caramelizate taiate marunt
Incalziti cuptorul la 180 grade C.
Tortul se coace in doua pentru a ne fi mai usor sa-l ornam cu crema de branza.
Ungeti doua tavi de dimensiuni egale (aprox 20 cm X 20 cm) cu ulei si asezati hartie cerata (de copt).
Amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara.
Intr-o tigaie puneti 3 linguri de zahar. Cand s-a topit zaharul, adaugati nucile taiate marunt dar nu macinate. Amestecati bine pentru ca fiecare bucatica de nuca sa fie acoperita de zaharul caramelizat. Raciti-le pe folie de aluminiu sau teflon pentru a nu se lipi.
Intr-un alt bol amestecati cu mixerul ouale cam 1 minut, apoi adaugati zaharul, si mixati cam 5 minute.
Adaugati uleiul si esenta de vanilie. La sfarsit amestecati morcovii si nucile caramelizate.
Impartiti in doua blatul si dati la cuptor cam 30 de minute sau pana blatul trece testul cutitului(un cutit inserat in tort iese curat). Raciti blaturile.
Amestecati toate ingredientele pentru crema de branza cu mixerul. Apoi intindeti intre blaturi si pe deasupra tortului crema de branza. Ornati cu nuci caramelizate si cu marzipan.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

salut