luni, 3 iunie 2013

Chec cu cireşŸe

E dulce, racoritor si deloc greu de facut!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 8.
Complexitate: usor.

Ingrediente
  • 500 g cirese
  • 3 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 9 linguri cu gris
  • 500 ml lapte
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • sare

Mod de preparare

1. Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, freacaƒ galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie, panaƒ cand zaharul se topeste complet.
2. Presara grisul in ploaie, amestecand energic pentru a desface toate cocoloasele. Adauga apoi surile batute spuma cu un praf de sare.
3. Cand s-au incorporat, toarna compozitia intr-o forma de chec unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt. Din loc in loc, pune ciresele fara samburi.
4. Lasa la cuptor cam 30 de minute, dupa care toarna laptele, fiert separat cu zaharul vanilat. Mai lasa cateva minute la cuptor.
sursa: