sâmbătă, 22 iunie 2013

Cuvânt de mulţumire

Dragii mei prieteni,
Vă mulţumesc că mi-aţi fost alături la prezentarea plachetei de versuri Ireal.

De cum am intrat în sală, sufletul meu a făcut înconjurul sălii, a poposit lângă fiecare scaun şi v-a îmbrăţişat pentru că aţi ales să-mi fiţi alături.

Încep prin a mulţumi Primăriei oraşului Panciu, domnului primar Ion Petre, pentru sprijinul acordat tipăririi acestei cărţi.
Mi-au fost alături oameni minunaţi, de mare valoare pentru destinele literaturii româneşti: maestrul Horia Zilieru, domnii Gheorghe Drăgan şi Mihai Păstrăguş şi, cu gândul şi rândul, domnul Emilian Marcu, autorul postfeţei acestei cărţi. Le mulţumesc pentru onoarea ce mi-au făcut-o şi-i asigur de respectul, stima şi consideraţia ce le-o port.

          
   Prezent la eveniment a fost şi scriitorul Paul Gorban, redactor şef al Revistei de cultură şi atitudine Zon@Literară, Iaşi.

          
 Multe mulţumiri, deosebită admiraţie pentru doamna Rodica Rodean, preşedintele Asociaţiei Universul Prieteniei, sub egida căreia a apărut acest volum de poezie. Felicitări pentru dăruirea cu care se implică în organizarea fiecărui eveniment!

Încă de când am fixat data de 20 iunie 2013 pentru lansarea noului meu volum Ireal,  mi-am dorit să mă bucur  alături de invitaţii mei, de o zi minunată. Aşa şi a fost…
TU, dragă spectatorule, tânăr sau matur, bărbat ori femeie mi-ai transformat ziua dintr-o poveste ireală într-o poveste reală care mi-a dat certitudinea că prietenia există, dragostea şi devotamentul unor persoane dragi îţi pot face sufletul să se desprindă pentru câteva momente de trup şi să plutească fericit.

       
  Prezenţa dumneavoastră mi-a dat aripi pentru a zbura într-o lume a frumosului şi a iubirii.

       
  Ireal este o pendulare între „a fi” şi „a nu fi”, între realitate şi ficţiune. Adică sunt eu, sigură că trăiesc ireal într-o lume absurd de reală. Mă ascund şi mă dezvălui în fiecare vers pentru a mă lăsa descoperită de tine, cititorule, cu tot ceea ce înseamnă viaţă.
Cartea cuprinde 33 de poezii pe care vă invit să le citiţi cu îngăduinţă pentru stângăcii, cu aprobare pentru reuşite.
Veţi  descoperi şi câteva „Gânduri pentru oricine”, aşezate ca „scrisoare de intenţie” la început, cărora numai dacă vreţi, daţi-le atenţie.

Dar ce e cel mai frumos în această cărţulie, este grafica şi coperta. Ambele sunt realizate de o tânără foarte talentată, şi nu întâmplător este nepoata şi fina mea, Maria Otilia Hodină, arhitect, designer de interior şi grafician de carte. Îi mulţumesc pentru bucuria şi răbdarea cu care a contribuit la realizarea unui întreg – cuvânt şi imagine – adică un volum de poezii.
         Şi cum ce e frumos se încheie şi mai frumos, Alex Marinescu ne-a înnobilat timpul de poezie cu muzică.
O muzică prin care a exprimat ceea ce nu poate fi spus şi a desenat pe clapele pianului imposibilul de a tăcea. Alex a conversat cu pianul, cu instrumental său, a trăit într-o lume celestă, prin sunetele sale, cum este emoţionat, cum râde şi plânge, dansând pe muchiile propriei interpretări. Mulţumesc pentru răscolirea şi liniştirea sentimentelor.

       
  Mai tot timpul afirm că fericirea este relativă şi totuşi sunt momente în viaţă când fiorii acestui sentiment nobil te învăluie. În această zi i-am simţit şi eu.
De aceea pot spune că...
Sunt liberă
Sunt liberă
să gust verdeaţa dimineţilor sprinţare,
să joc pe-a nopţilor frunzare,
să stau cu norii-ntr-un palat.
Sunt liberă,
ca Eva, cu măr şi cu păcat,
să cred în dragoste şi-n moarte,
să fiu aripa zborului, departe,
să merg la braţ cu marea mare,
s-alerg nebună pe hotare,
să ţip că-mi este dor de tine,
să mor – luceafăr – în suspine.
Vă iubesc, şi mă înclin cu respect în faţa prietenilor, cititorilor, oamenilor  cu gânduri bune, pozitive, creative.

Mariana Rogoz Stratulat
Iaşi, 21 iunie 2013
Sunt libera de Mariana Rogoz Stratulat

Asculta mai multe audio ambientala