miercuri, 5 iunie 2013

La mulţi ani, David Bisbal!

David Bisbal Ferre

s-a născut pe 5 iunie 1979 în Almería, Spania.

David-Bisbal-620x308


Bisbal este cel mai mic din cei trei frati . Pe unul il cheama José María si are si o sora pe care o cheama María del Mar. Bisbal a abandonat colegiul la o varsta timpurie pentru ca ceea ce-l interesa era muzica si chiar daca parintii l-au trimis la munca intr.-o será , el si-a inceput cariera ca solist la 18 ani fiind descoperit de orchestra Expresiones. In 2001, a fost unul dintre cei 16 concurenti ai primei editii ai concursului Operación Triunfo, conceputa pentru a alege reprezentantul pentru Eurovision din acel an . In sfarsit a fost al doilea dupa Rosa López. La terminarea concursului a fost selectat pentru Vale Music, oferindu-i-se sa inregistreze un CD ca solist . Primul sau CD, Corazón Latino, a fost lansat pe piata in vara lui 2002. Acest CD a fost inregistrat la Miami si produs de Kike Santander. Instantaneu acest álbum s-a transformat intr-un succes de vanzari . Corazón Latino a devenit rapid unul din cele mai populare CDs de pe piata spaniola . S-au vandut mai mult de un milion de copii intr – o luna . In vara lui 2002, isi incepe turneul prin toata Spania , dand concerte singur sau acompaniat de Chenoa, (alta concurenta a concursului Operación Triunfo si logodnica sa timp de trei ani ) . In 2002 a primit un premiu award pentru cel mai bun álbum al anului Corazón latino. In cadrul Premios de la Música a fost nominalizat ca cel mai bun artist si in cadrul los Premios Amigo ca cel mai bun tanar artist si cel mai bun álbum .
Imediat popularitatea lui Bisbal se extinse si in afara Spaniei . In 2003, a inceput un turneu prin América Latina, sustinand circa 60 de concerte . A ajuns in central atentiei pentru mai multe publicatii , a fost intervievat de mai multe programe incluzand si Billboard Latin Music Awards sau Festival de Viña del Mar din Chile. In Miami, Bisbal a primit 8 discuri de aur pentru vanzarea lui Corazón Latino in SUA si America Latina . De asemeni a primit un award pentru cel mai bun artist international in cadrul los Premios TV y Novelas de México. In 2003, Bisbal a primit si un Grammy Latino pentru cel mai bun artist “revelatie” si a fost nominalizat pentru cel mai bun interpret vocal al unui álbum Pop. In 2004, David a inregistrat noul sau álbum , Bulería. Acest álbum a urcat rapid in topurile din Spania, America Latina si SUA .
Bulería este un álbum asteptat si care aduce omagiu locurilor natale ale lui Bisbal si are un parfum de flamenco in deja cunoscutul sau stil latino . S-au vandut mai mult de un milion de exemplare in Spania si 300.000 in America Latina si USA. Bisbal de asemeni mai inregistra inca 2 discuri : Todo Por Ustedes (en directo) si David Bisbal editie europeana .

david-bisbal-2130


In ajunul Craciunului din 2006 , Bisbal a inregistrat alaturi de alti artisti ca : Lolita Flores, Antonio Carmona, Fangoria, Paloma San Basilio, si Raphael un “special “pentru de TVE numit “Noche Buena Con Raphael”.
Bisbal de asemeni s-a numarat printre voluntarii care au participat cu diverse programe pentru ajutorarea copiilor din lumea a III a .
Recent a inregistrat alaturi de Rihanna, un cantec numit “Como Odio Amarte”, fiind versiunea spaniola a hit-ului lui Rihanna “Hate That I Love You”..
Numele lui David Bisbal este trecut pe tricourile oficiale ale Unión Deportiva Almería . Este pentru prima data cand numele unui artist figureaza pe echipamentul sportiv al vre-unui club de fotbal din primera división.
A primit 5 discuri de platina pentru ca a vandut mai mult de 400.000 de exemplare din albumul sau Premonición in mai putin de o saptamana de la lansare . Discul a debutat direct pe locul intai in lista de vanzari in 3 octombrie iar in prima saptamana era discul cel mai vandut din Spania . Astazi cantaretul vinde aproape 5 milioane de albume devenind unul dintre artistii latino cei mai importanti ai momentului . In 2003 cu albumul Corazón latinoy si in 2004 cu Bulería, artistul spaniol a facut turnee in toata America Latina si SUA , sustinand un numar total de 60 de concerte pe tóate continentele . In total aproape 2 milioane de persoane l-au vazut “in direct “ pe Bisbal in toata lumea in decurs de 5 ani.