Goji este fructul unui arbust originar din China, iar chinezii il
considera un fruct al tineretii fara batranete. Este mic, de culoare
portocalie, alungit si foarte dulce, semanand intrucatva la gust cu
stafidele mici.
Medicina traditionala chineza foloseste goji de mai bine de 2.000 de
ani, din vremea dinastiei Tang, pentru echilibrarea yin-yang si nu
numai.
Ce contine?
Foarte multa vitamina C - de 400 de ori mai multa decat in portocale! - dar si vitaminele B1, B2, B6, B12 si E, 18 aminoacizi care formeaza un bloc de proteine si contin opt substante necesare vietii, 21 de minerale (printre care zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu, inclusiv germaniul - un element chimic foarte rar prezent in mancare) si betacaroten mai mult decat in morcovi.
Foarte multa vitamina C - de 400 de ori mai multa decat in portocale! - dar si vitaminele B1, B2, B6, B12 si E, 18 aminoacizi care formeaza un bloc de proteine si contin opt substante necesare vietii, 21 de minerale (printre care zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu, inclusiv germaniul - un element chimic foarte rar prezent in mancare) si betacaroten mai mult decat in morcovi.
Puncte forte
Goji protejeaza impotriva bolilor cronice ale ficatului, diabetului, hipertensiunii. Polizaharidele din el normalizeaza presiunea sangvina si reduc nivelul colesterolului, actionand ca antiinflamator. Aceste zaharuri chiar pot inhiba cresterea tumorilor. Goji se gaseste in magazinele bio si in cele tip naturist, poate fi comandat online sau cumparat din hipermarketuri.
Goji protejeaza impotriva bolilor cronice ale ficatului, diabetului, hipertensiunii. Polizaharidele din el normalizeaza presiunea sangvina si reduc nivelul colesterolului, actionand ca antiinflamator. Aceste zaharuri chiar pot inhiba cresterea tumorilor. Goji se gaseste in magazinele bio si in cele tip naturist, poate fi comandat online sau cumparat din hipermarketuri.
sursa: ecuisine.ro