duminică, 16 iunie 2013

Într-o zi de 16 iunie…

…in 2007, in 2007,
Rod Stewart se casatorea cu modelul Penny Lancaster.

s2.ziareromania.ro

La acea data, artistul avea 62 de ani si mai fusese casatorit de doua ori, iar Penny, in varsta de 38 de ani, era la prima casatorie. Cei doi aveau impreuna un baietel nascut in 2005, iar Rod Stewart mai avea 6 copii din relatiile si casniciile anterioare. Perechea era impreuna de sase ani. Cantaretul britanic de muzica rock o ceruse in casatorie pe prietena sa in timpul unei cine romantice intr-un restaurant din Turnul Eiffel, iar Penny nu a ezitat sa accepte. Casatoria religioasa a avut loc la o manastire medievala, situata aproape de Portifino, in Italia, in aceeasi localitate in care Richard Burton si-a declarat pentru prima data dragostea pentru Liz Taylor. La eveniment au participat in jur de 100 de prieteni si rude ale celor doi, printre care si vedetele Elton John si Mick Jagger. Slujba religioasa a fost urmata de un banchet fastuos pe un yaht de lux, Lady Ann Magee, ancorat in portul Portofino. In 2011, in februarie, Rod Stewart si Penny Stewart au devenit din nou parinti, avand impreuna inca un baiat. La inceputul anului 2013, cuplul a trecut printr-un moment delicat si s-a separat pentru o luna, dar la finalul acestei perioade cei doi au decis sa mearga mai departe impreuna.

2 comentarii:

 1. Tot astazi:
  Tot intr-o zi de 16 iunie, in 1462, Vlad Tepes conducea un atac surpriza, de noapte, asupra taberei otomane, provocand mari pierderi inamicului si o mare debandada. Trupele lui Vlad Tepes s-au retras apoi la nord de Targoviste.

  Pe 16 iunie 1567, Regina Scotiei Mary era inchisa in castelul Lochleven.

  In 1829, pe 16 iunie, era patentata in Statele Unite prima rasnita de cafea. Si tot intr-o zi de 16 iunie se nastea pop-corn-ul, in 1893, tot in Statele Unite.

  La data de 16 iunie 1958, in noaptea de 16/17 iunie erau condamnati la moarte si executati organizatorii revolutiei anticomuniste, din 1956, din Ungaria (Imre Nagy, Pal Maleter, Miclos Gimes). Au fost reabilitati juridic in iunie 1989, iar la 16 iunie 1989 au avut loc funeraliile nationale ale lui Imre Nagy.

  Tot intr-o zi de 16 iunie, in 1963, rusoaicele demonstrau ca sunt femei puternice si cu initiativa. Pe 16 iunie era lansata nava cosmica Vostok-6, pilotata de Valentina Terescova, prima femeie cosmonaut. Dupa succesul zborului lui Iuri Gagarin, Serghei Corolev, initiatorul programului spatial sovietic, se gandea sa trimita in spatiu o femeie. Aleasa dintre 400 de candidate, Valentina Terescova, o tanara de 18 ani care lucra intr-o fabrica de confectii, va fi cea care, dupa nenumarate teste, antrenamente, lectii de pilotaj si de inginerie spatiala si peste 120 de salturi individuale cu parasuta va fi aleasa sa piloteze nava cosmica. Alegerea Valentinei dintre cele 5 finaliste a fost facuta de conducatorul de atunci al Uniunii Sovietice, Nikita Hrusciov.

  Pe 16 iunie 1978, adaptarea cinematografica a unei dintre cele mai de succes piese care se jucau pe Broadway - "Grease" – avea premiera la New York. John Travolta si Olivia Newton-John jucau rolurile principale. Cateva dintre melodiile incluse pe coloana sonora a acestui film au devenit hituri. "Grease", "You’re the One That I Want" si "Summer Nights", aceasta din urma vanzandu-se in peste un milion de exemplare.

  In 1994, pe 16 iunie, trupa Oasis concerta pentru prima data in afara Regatului Unit, in clubul "The Erotika Club", din Paris.

  Pe 16 iunie 1995, un maslin adus din Israel si oferit Papei Ioan Paul al II - lea era plantat in gradina Vaticanului pentru a marca prima aniversare a stabilirii relatiilor diplomatice intre Sfantul Scaun si statul evreu.

  La data de 16 iunie 1997 era adoptat Tratatul de la Amsterdam (Maastricht II), prin care se dorea crearea – prin extinderea UE – a unei Europe unite.

  In 2001, pe 16 iunie, dupa 11 ani de munca, clopotnita catedralei din Pisa, cunoscuta drept Turnul inclinat din Pisa, era redresata cu 40 de centimetri. Inalt de peste 55 de metri, cu o grosime a zidului la baza de 4 metri si o greutate estimata la 14.500 de tone, turnul a fost proiectat sa stea vertical. Din cauza proastei calitati a solului, insa, fundatia a inceput sa se scufunde imediat dupa inceperea constructiei, in anul 1173, provocand inclinarea turnului spre sud. De-a lungul timpului turnul a suferit mai multe operatii de consolidare, prin care s-a incercat stoparea sau chiar reducerea inclinarii turnului. Datorita importantei sale pentru industria turismului din Pisa, guvernul italian s-a implicat serios in ultima consolidare care a inceput in anul 1990. In decembrie 2001 turnul a fost declarat stabil si sigur pentru 300 de ani si a fost redeschis accesului publicului.

  Pe 16 iunie 2004, o echipa de cercetatori de la Universitatea Innsbruck, din Austria, publica in revista de stiinta "Nature" un articol in care anunta realizarea primei "teleportari". Experimentul nu presupunea deplasarea dintr-un spatiu in altul, ci transferarea proprietatilor fizice ale unui foton unui alt foton, instantaneu, fara a exista nici o cale de comunicare intre cele doua particule de lumina.
  In 2008, pe 16 iunie, trupa Coldplay incepea turneul "Viva la Vida" la Academia Brixton din Londra, Anglia.

  Surse: en.wikipedia.org/wiki/Main_Page, www.440.com/twtd/today.html, www.thisdayinmusic.com/

  RăspundețiȘtergere
 2. Astazi este Ziua Internationala de Solidaritate cu Popoarele Luptatoare din Africa de Sud – „Ziua Soweto" (proclamata de Adunarea Generala a ONU in memoria victimelor represaliilor rasiste de la Soweto, 16 iunie 1976), dar se sarbatoresc si Ziua Copilului African (se marcheaza din 1991, la initiativa Organizatiei Unitatii Africane si a UNICEF) si Ziua Mondiala a Limbii Rromani, stabilita de UNESCO.

  RăspundețiȘtergere

salut