duminică, 16 iunie 2013

La mulţi ani, Zina Dumitrescu!

Zenobia (Zina) Dumitrescu (n. 16 iunie 1936
este o creatoare de modă din România.
 Este numită în de manechinele și colegii din show-biz 
„mama modei din România”.



Zina Dumitrescu, numită și „mama Zina", a lansat manechine care au devenit celebre: Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat și pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A fost căsătorită de trei ori. Prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin. Au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu. Costin Dumitrescu a decedat în 2009.


sursa: http://ro.wikipedia.org


Fosta creatoare de modă Zina Dumitrescu are tot mai des pierderi de memorie

Fosta creatoare de modă Zina Dumitrescu, despre care apropiaţii săi susţin că ar fi fost diagnosticată cu Alzheimer, are tot mai des pierderi de memorie.

Mama Zina nu mai ştie de cât timp se află internată la azilul din Ghermăneşti, iar mai mult decât atât îşi aminteşte tot mai vag pasaje din trecutul său. Cu toate acestea, apropriaţii săi spun că în momentul de faţă, Mama Zina nu mai are parte nici de sprijinul fiului său care se pare că i-ar fi vândut apartamentul din Bucureşti.

Apropiaţii Zinei Dumitrescu, care o vizitează destul de des, susţin că, din punct de vedere fizic, ea se simte bine, singurele probleme serioase fiind cu memoria. Şi Cătălin Botezatu spune că fiecare întâlnire cu Mama Zina îl marchează enorm.

"Ea era aşa elegantă, îi plăcea viaţa bună. Mi-a venit să plâng atunci când am văzut- o atât de modest îmbrăcată şi stând în camera aia atât de mică, de zici că-ţi pică tavanul în cap", a declarat Cătălin Botezatu pentru Libertatea.

Cătălin Negreanu, fiul Zinei Dumitrescu, a fost dur criticat de apropiaţi atunci când a decis să-şi interneze propria mamă în azilul de la Ghermăneşti.

În urmă cu un an şi două luni, când a fost internată în acest cămin de bătrâni, vedeta avea o singură pretenţie: să se spele cu un şampon de calitate, astfel că îi ruga pe angajaţii azilului să îi cumpere de la magazin. Acum însă fosta creatoare de modă nu mai are nicio pretenţie. Îşi petrece mare parte a timpului stând în camera pe care o împarte cu o altă pensionară.

Zina Dumitrescu spunea adesea că şi-ar dori să revină acasă. Însă apropiaţii ei susţin că fiul său i-ar fi vândut apartamentul. Cu toate acestea, acesta nu a infirmat dar nici nu a confirmat zvonul.

În orice caz Cătălin refuză ideea de a-şi mai lăsa mama nesupravegheată, de teamă să nu şi facă singură rău. Şi asta pentru că nu ar fi prima dată. După moartea soţului ei în 2009 Zina Dumitrescu a înghiţit mai multe pastile şi a leşinat pe podea. A salvat-o o vecină, care a chemat salvarea.
sursa: http://www.b1.ro