Ingrediente
Aluat 250 gr. faina
125 gr. margarina/100 gr. untura
2 oua
o lingurita praf de copt
putina sare
3 linguri zahar
coaja rasa de lamaie
putin lapte rece – doar daca e necesar
Umplutura 500 gr branza de vaci
4-5 linguri zahar
2 oua
stafide – optional (eu nu am pus, ca nu prea plac piticului meu )
o lingurita esenta rom
coaja rasa de lamaie
un plic zahar vanilat
doua linguri gris
125 gr. margarina/100 gr. untura
2 oua
o lingurita praf de copt
putina sare
3 linguri zahar
coaja rasa de lamaie
putin lapte rece – doar daca e necesar
Umplutura 500 gr branza de vaci
4-5 linguri zahar
2 oua
stafide – optional (eu nu am pus, ca nu prea plac piticului meu )
o lingurita esenta rom
coaja rasa de lamaie
un plic zahar vanilat
doua linguri gris
Mod de preparare
Intr-un bol pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si
margarina, lasata la temperatura camerei cu ceva timp inainte, si le
freaca pana se omogenizeaza si obtii o pasta consistenta. Adauga ouale,
sarea , coaja rasa de lamaie, si framanta aluatul cu mana. Nu a fost
cazul sa mai adaug lapte, obtinusem un aluat cu o consistenta perfecta
pentru a intinde foi, dar daca e necesar adaugati putin lapte sau chiar o
lingura de faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii) pentru a
avea un aluat destul de tare pentru a nu fi lipicios dar nici moale
pentru a nu-l putea intinde cu sucitorul. Acopera bila de aluat formata
cu folie alimentara si da-o la rece pentru o ora/doua sau chiar peste
noapte. Amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul, zaharul
vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, grisul si sarea si
omogenizeaza. Albusurile le bati spuma si le adaugi la final amestecand
usor Daca pui stafide lasa-le inmuiate in putina esenta de rom cateva
minute si adauga-le compozitiei. Scoti bila de aluat de la rece si o
imparti in doua. O bucata o intinzi intr-o foaie, cu sucitorul, atat cat
sa-ti ajunga pentru o tava de 20/20cm. Ungi tava cu unt/margarina si
asezi foaia. Torni umplutura iar deasupra distribui uniform restul de
aluat ramas, ras prin razatoarea cu ochiuri mari. Poti sa rupi bucatele,
eu asa am facut. Dai tava in cuptorul preincalzit si coci prajitura la
foc mediu pana se rumeneste frumos la suprafata. Lasi sa se racoreasca
putin si pudrezi cu zahar.
sursa: http://ro.stiri.yahoo.com