joi, 6 iunie 2013

Prinţesa Madeleine, fiica cea mică a regelui Suediei, se căsătoreşte sâmbătă




Prinţesa Madeleine, fiica cea mică a regelui Suediei, se căsătoreşte sâmbătă, la Stockholm, cu expertul în finanţe americano-britanic Christopher O’Neill, în cadrul unei ceremonii mult mai modeste decât somptuoasa nuntă a surorii sale Victoria, organizată în urmă cu trei ani.

60929732

Tânăra prinţesă, care va împlini luni vârsta de 31 de ani, este al treilea copil al regelui Carl XVI Gustaf şi al reginei Silvia. L-a cunoscut pe logodnicul ei la New York, unde lucrează pentru asociaţia de caritate World Childhood Foundation, înfiinţată de mama ei.
Cei doi tineri se vor căsători sâmbătă după-amiază, în capela palatul regal, iar apoi se vor plimba într-o trăsură regală pe străzile din jurul palatului.
Cortegiul regal va măsura doar 350 de metri, mult mai mic decât cel organizat la nunta prinţesei Victoria cu soţul ei Daniel, şi va parcurge în principal străzile din oraşul vechi, Gamla Stan.
“Nu va semăna deloc cu nunta prinţesei Victoria. Înainte de toate, pentru că Madeleine nu este moştenitoarea tronului”, a explicat Roger Lundgren, redactorul-şef al Kungliga Magasinet, o revistă dedicată istoriei familiei regale suedeze.

122174-madeleine2

“Apoi, pentru că este un mariaj privat: regele plăteşte din banii săi”, a adăugat Roger Lundgren.
Câteva mii de persoane vor ieşi pe stradă pentru a-i aclama pe tinerii căsătoriţi, înainte de plecarea acestora cu vaporul pe Insula Riddarholmen, la castelul Drottningholm, unde va avea loc banchetul de nuntă şi unde s-a născut Madeleine, în 1982.
Capitala suedeză, cu multitudinea sa de insule şi de poduri, reprezintă un cadru extrem de apreciat de fanii fotografiilor şi imaginilor care par desprinse din poveştile cu zâne. Nu mai puţin de 21 de salve de tun vor saluta această căsătorie.
Chiar dacă această nuntă nu ţine pagina principală a presei internaţionale, “faptul că există o nuntă princiară la Stockholm va fi remarcat cu siguranţă”, a declarat, în glumă, Roger Lundgren.
Familia regală suedeză aşteaptă la acest eveniment circa 600 de invitaţi, dintre care cei mai cunoscuţi sunt prinţesa Charlène de Monaco (fără prinţul Albert al II-lea, reţinut de alte obligaţii oficiale) şi prinţii moştenitori Fredrik al Danemarcei şi Haakon al Norvegiei. Familia imperială japoneză va fi reprezentată de prinţesa Takamado, iar familia regală britanică de fiul reginei, prinţul Edward, conte de Wessex.
Prinţesa Madeleine este privită cu mai puţin afecţiune de compatrioţii ei decât Victoria, apreciată de suedezi pentru felul, plin de graţie şi modestie, în care aceasta îndeplineşte rolul de prinţesă moştenitoare.
În urmă cu zece ani, taloidele au denumit-o pe Madeleine “prinţesa petrecăreaţă”, după ce aceasta a fost fotografiată în multe discoteci la modă din Stockholm.
Devenind o ţintă predilectă pentru paparazzi, Madeleine a întreţinut o relaţie foarte rece cu presa, care ar fi putut să îi construiască o imagine falsă, consideră Roger Lundgren.
Întrucât prinţesa Madeleine s-a exprimat foarte puţin în public, “oamenii nu o cunosc”, a adăugat el. “Presa adoră să îi pună tot felul de etichete, iar acestea nu sunt mereu adevărate”, a mai spus acesta.
Această căsătorie ar trebui să amelioreze imaginea unei prinţese care i-a îngrijorat la un moment dat pe cei mai fervenţi susţinători ai monarhiei. Catarina Hurtig, jurnalistă şi istoric specializat în istoria familiei regale, îşi aminteşte de faptul că cititorii ei îi telefonau pentru a-i cere să îi sugereze regelui să îşi aducă fiica pe calea cea bună.
Madeleine trebuia iniţial să se căsătorească în 2010 cu un avocat suedez, care ar fi devenit prinţ. Logodna a fost însă ruptă, iar presa suedeză a bănuit că prinţesa ar fi descoperit anumite infidelităţi ale logodnicului ei.
De atunci, părerile suedezilor despre prinţesa Madeleine pendulează între controversele generate de cheltuielile ei de shopping – care au mers până într-acolo încât palatul regal a fost nevoit să dezmintă că banii ar fi provenit de la contribuabili – şi respectul de care beneficiază după ce a început să facă opere de caritate pentru copii.
Christopher O’Neill, în vârstă de 38 de ani, este un expert în finanţe născut la Londra, dar locuieşte la New York cu prinţesa suedeză. Ei nu intenţionează să se stabilească în Suedia în viitorul apropiat. Cuplul princiar se va întoarce destul de repede la New York, după luna de miere.

sursa: http://www.mediafax.ro