joi, 27 iunie 2013

Tot într-o zi de 27 iunie…


…in 1943, era inaugurat, in Cismigiu, ansamblul de statui „Rondul Roman”, reprezentand busturile unor scriitori de seama ai literaturii romane.

img_1184207575_15231_1184207576

Pe 27 iunie 1967, primul bancomat din lume era instalat in Enfield, in nordul Londrei. Inaugurarea bancomatului s-a facut cu mare pompa, iar primul care a scos bani folosind noua masinarie a fost Reg Varney, unul dintre cei mai populari abtori britanici de televiziune.

In 1967, 27 iunie era o zi de care Mick Jagger nu-si aminteste, probabil, cu placere. Solistul Rolling Stones era gasit cu droguri in buzunare la o petrecere data de prietenul si colegul lui, chitaristul Keith Richards. Si-a petrecut noaptea in arest, unde, pentru ca timpul sa treaca mai usor, Mick Jagger a cerut sa ii fie aduse cateva carti despre Tibet si cateva albume de arta moderna, dar si doua pachete de tigari. Tot intr-o zi de 27 iunie, in 1991, Carlos Santana patea si el cam acelasi lucru, fiind arestat pe aeroportul din Houston dupa ce se gasise asupra sa canabis.

La data de 27 iunie, in 1968, la Praga avea loc „manifestul celor 2.000 de cuvinte”, redactat de un grup de intelectuali, care cereau instituirea unui regim liberal.

Nici pentru Cher si Sonny Bono ziua de 27 iunie nu a fost una cu noroc. In 1975, dupa 11 ani de casatorie, cei doi muzicieni anuntau ca divorteaza si incepeau un adevarat razboi al declaratiilor in presa. Cauza: escapadele amoroase ale lui Sonny.

Pe 27 iunie 1981, Michael Jackson ocupa pentru prima data primul loc in topurile britanice cu piesa “One Day In Your Life”.

La data de 27 iunie 1989, Tom Jones era rasplatit cu o stea pe bulevardul celebritatilor – Hollywood Walk Of Fame. Cel de-al doilea britanic din regiunea Wales care se bucura de acest privilegiu este actorul Anthony Hopkins, onorat cu aceasta distinctie in 2003.

In 1991, pe 27 iunie, Carlos Santana era arestat pe aeroportul din Houston dupa ce, in bagajele sale, politistii gasisera canabis.

In 1993, pe 27 iunie, actrita Julia Roberts, indragostita pana peste cap, se casatorea cu muzicianul country Lyle Lovett, dupa ce, nu cu mult timp in urma, il parasise pe Kiefer Sutherland chiar in fata altarului pentru ca el o inşelase la petrecerea burlacilor cu o stripteuza. Dar nici cu noul ales Julia nu va avea mai mult noroc, iar mariajul lor va dura doi ani.

Pe 27 iunie 1994, Aerosmith devenea prima trupa de renume care permitea fanilor sa descarce muzica formatiei, gratuit, de pe internet.

Astazi le spunem „La multi ani!” actritei de origine franceza Isabelle Adjani, actorului american Tobey Maguire si jucatoarei de tenis Svetlana Kuznetsova.

Pentru pescari, 27 iunie este o data importanta, pentru ca, la nivel mondial, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Pescuitului, care se marcheaza din anul 1985, prin hotararea Conferintei mondiale privind pescuitul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

salut