sâmbătă, 8 iunie 2013

Vegetarienii trăiesc mai mult decât gurmanzii

Cel puţin aşa susţine un studiu al oamenilor de ştiinţă americani. Rezultatele cercetării pe 70.000 de persoane cu diverse obiceiuri alimentare arată că persoanele care aleg calea vegetarianismului au cu 12% mai puţine riscuri să se îmbolnăvească de cancer şi alte boli grave.
vegetarian


De asemenea, studiul a mai scos la iveală şi trăsături sănătoase ale vegetarienilor, printre care amintim consumul limitat de alcool, lipsa fumatului şi exerciţiile fizice practicate regulat.
Specialiştii consideră că beneficiile aduse sănătăţii se datorează atât acestor trăsături cât şi alimentelor pe care această categorie de oameni le consumă.
Legumele, cerealele integrale şi fructele sunt binecunoscute pentru efectul lor pozitiv asupra tensiunii arteriale şi pentru capacitatea de a regla nivelul de colesterol “rău” din organism.
În plus, studiul mai sugerează că vegetarienii au şi mai puţine riscuri de a face diabet sau de a suferi de sindrom metabolic, tot graţie opţiunilor culinare.
sursa: csid.ro