miercuri, 16 aprilie 2014

MozaicCât de rele sunt femeile
 vom afla
 în
MOZAIC
(16 aprilie  2014, ora 10.00),
emisiunea care îţi dăruieşte
DRAGOSTE!Mariana Stratulat
te aşteaptă aici

Te aşteptăm şi pe Facebook la adresa:

ID: radioenigma

Nu uita de mesaje, dedicaţii, gânduri…
Crezi că femeile sunt rele?
Ce este răutatea?

Un comentariu:


 1. Singurul lucru de care m-am temut și mă tem întotdeauna, singurul lucru în fața căruia am rămas un om dezarmat, ca înaintea unui ceva necunoscut, îngrozitor, e răutatea.
  În fiecare zi mă rog ca oamenii să se cearnă. Merităm să fim înconjurați numai de oameni buni și iubitori.
  Omul are o singură inimă şi în această singură inimă încape şi bunătatea şi răutatea. Uneori, iese la iveală bunătatea, alteori răutatea. După împrejurări.
  N-am învăţat niciodată să urăsc. Nici măcar nu am încercat. N-am învăţat nici să plătesc cu aceeaşi monedă strâmbă, nici să întorc spatele şi să plec atunci când cineva a avut nevoie de mine. Sunt momente în care rămân mută în faţa răutăţilor oamenilor din jur.
  Uneori mă consumă, alteori nu. Pentru că sunt om, totuşi, îmi permit să mă gândesc o fracţiune de secundă la ce ar însemna să afişez aceeaşi răutate, deşi a mea nu ar fi sinceră şi nici n-ar porni din suflet.

  ...simt nevoia să redau un text citit azi, text aparţinând lui Pera Novacovici:
  “Dacă îi vezi pe cei din jur că au gânduri şi emoţii negative, că vor să arunce pe tine propriul lor rahat ca să se descarce, să critice şi să rănească din cauza invidiei sau a oricărui alt motiv imaginează-ţi că dacă zâmbeşti în faţa răutăţilor celor din jur, îi laşi să îşi păstreaze în mod integral tot rahatul ce îl au in ei. Nimic nu face să turbeze un om rău mai mult decât indiferenţa ta în faţa micimii lui. Zâmbetul tău calm în faţa răutăţii lumii îţi arată măreţia şi invincibilitatea. Şi tot timpul, ţine minte. Pot să nu ma las atins de rahatul celor din jur. Este în puterea mea şi de fiecare dată când părerea celor din jur mă afectează eu am permis asta. În orice clipă, pot să nu mai permit şi să zâmbesc cu compasiune. Compasiune care spune ”Îmi pare rău pentru tine că eşti mic şi plin de rahat dar lecţia asta va trebui să o înveţi pe pielea ta. Într-o zi vei creşte şi vei realiza că răutatea din tine te face să te otrăveşti singur. Îţi faci singur destul rău, nu mai e nevoie să te pedepsească nimeni”.

  Probabil că oamenii care poartă răutatea-n sânge vor realiza cândva (poate prea târziu) cât rău şi-au făcut lor şi celor de lângă ei, adoptând o atitudine plină de venin.
  Orice fiinţă, ca şi omul, se naşte plin de bunătate, pregătit pentru o viaţă şi o luptă cu el înşuşi. Omul, aşa cum îi dictează sufletul, cum îi este inima, îi este şi fapta.

  Mulţumesc pentru bunătatea de a-mi fost alături şi azi!

  Vă doresc să aveţi în preajmă numai oameni buni!
  Sărbători frumoase cu bucurie, linişte, lumină şi iubire!

  16 aprilie 2014

  RăspundețiȘtergere

salut