duminică, 20 aprilie 2014

MozaicHristos a înviat!

Bine ai venit în sărbătoarea luminii!

Puneţi o dorinţă!
Sigur se va îndeplini
în
MOZAIC
(20 aprilie  2014, ora 19.00),
emisiunea care îţi dăruieşte
DRAGOSTE!Mariana Stratulat
te aşteaptă aici

Te aşteptăm şi pe Facebook la adresa:

ID: radioenigma

Nu uita de mesaje, dedicaţii, gânduri…
Astăzi vom trăi simplu
ascultând ceea ce ne spune sufletul.
De ce ne complicăm viaţa?

Un comentariu:

 1. Deseori auzim spunându-se: „totul a devenit complicat. Viaţa mea e foarte complicată”. Ceea ce înseamnă că atunci când treburile se complică, cutia Pandorei se deschide şi încep neplăcerile.
  Prin urmare, să fie simplitatea remediul unei vieţi tihnite?

  Aceasta a fost întrebarea emisiunii. Răspunsurile primite de la ascultători, cărora le mulţumesc pentru dăruirea cu care participă la aceste dialoguri, m-au determinat să concluzionez:

  Viaţa nu se complică singură, ci noi suntem cei care o complicăm.

  Cred că simplitatea începe întâi cu noi, cu sufletul nostru şi abia mai târziu ajunge şi la lucruri.
  Dacă începem să trăim mai simplu în interior, cred că se va reflecta asta şi în exterior.
  Să ne străduim să gândim mai simplu, să nu ne complicăm inutil, să ne comportăm simplu şi la fel faţă de toţi, să nu răstălmăcim cuvintele celorlalţi, să nu analizăm excesiv în mintea noastră, să nu purtăm maşti faţă de ceilalţi, să nu minţim, să realizăm care sunt cu adevărat lucrurile esenţiale în viaţă, ce contează cu adevărat etc.

  Cred că abia după ce avem un echilibru interior, ne putem îndrepta şi asupra lucrurilor pentru că şi simplificarea lucrurilor are o mare importanţă pentru liniştea interioară.
  Am citit undeva că Părintele Paisie Aghioritul spunea că e foarte odihnitor să poţi spune cuiva “taci” şi el să tacă îndată, fără să se gândească măcar o clipă că ai avea ceva cu el, să-i fie de ajuns rugămintea ta, să ştii că nu se supără. Ce bine-ar fi să ne putem comporta aşa faţă de toţi, să nu mai pierdem timpul cu strategii de abordare şi cu planuri de “cum să spui să nu se supere?”

  Cu siguranţă că nu e simplu să trăieşti simplu. E nevoie de antrenament şi câteva reguli stricte. E nevoie să stabileşti anumite limite şi să nu te laşi antrenat în vâltoarea lucrurilor care o iau razna. Şi trebuie să accepţi că ai nevoie şi de ceilalţi, atât la bine, cât şi la rău. Fără sprijin exterior, nu vei reuşi să te menţii pe linia de plutire.
  Nu ai cum să trăieşti simplu dacă nu înveţi să te debaresezi de tot ceea ce nu îţi este necesar şi să găseşti bucuria şi plăcerea în tot ceea ce te înconjoară, nu doar în bunuri materiale şi statut social.

  Timp de două ore am trăit simplu, în bucuria luminii, în spiritul libertăţii de a ne fi descoperit pe noi înşine!

  Vă mulţumesc!
  Luminnă, Linişte şi Iubire!

  Mariana Rogoz Stratulat
  20 aprilie 2014

  RăspundețiȘtergere

salut