marți, 20 ianuarie 2015

E adevărat că...



...”ochii care nu se văd se uită”?

“Aceşti ochi ,
Prea puri şi oneşti în respect
pentru a se deghiza ;
Dulcele suflet străluceşte prin ei.”
Owen Meredith

Totul despre „ochi”
astăzi,
20 ianuarie 2015,
de la ora 16.00,
în
emisiunea

MOZAIC

cu
Mariana Stratulat


ID: radioenigma

Te aştept cu
Poezie, Muzică, Gânduri...
…cu şi fără ochi

Mulţumesc!



Ochii mei...

Ochii mei de noapte neagră
sorb nectarul altui timp
prăvăliţi în gropi eterne,
adormiţi într-un arici.

Ochii mei de vrajă veche
te ascund în trup de dor.
Nimeni gândul să-ţi cunoască
şi nici pasul pe poteci!

Ochii mei te văd, te cheamă
într-un zbor, te-ademenesc
în păcat să îţi vorbească
cu tăcerea de-nceput...

Mariana Rogoz Stratulat
Suflet de cocor, ed.PIM, Iaşi, 2011

***********
 


Iată ce se spune despre culoarea ochilor noştri!


Căprui - Căldura sufletească pe care o emană, amabilitatea şi voioşia care îi caracterizează nu pot lăsa pe nimeni indiferent. Ochii căprui deschis aparţin celor dependenţi sufleteşte, fideli, dedicaţi, în timp ce aceia cu tentă verzuie denotă multă ambiţie şi curaj. Nu se înfurie uşor şi ştiu să se descurce în diverse situaţii. Se spune despre ei că denotă un intelect foarte bine dezvoltat. Sunt hotărâţi, nişte adevăraţi luptători, perseverenţi, se concentrează pe carieră şi pe bunăstare. Cât priveşte dragostea, sunt extrovertiţi, sinceri şi foarte generoşi. Le plac relaţiile de durată. Totuşi, nu-şi exprimă sentimentele. Deşi sunt sociabili şi leagă uşor prietenii, nu sunt afectuoşi. Dacă nu li se face pe plac, ies din relaţii imediat sau devin infideli. Pentru persoana iubită însă, sunt în stare de orice. Persoanele cu ochi căprui sunt şi foarte politicoase, nu fug de responsabilităţi şi îşi asumă riscuri. Le place să răspândească veselie. Sunt încăpăţânaţi şi nu renunţă la convingeri.

Verzi - Deşi se spune că ascund viclenie, ochii verzi s-au bucurat mereu de aprecieri. Posesorii lor sunt egoişti, dar curajoşi, voioşi, inteligenţi şi inventivi. Sunt persoane misterioase, cu o senzualitate înnăscută, ştiu să flirteze şi pot seduce cu uşurinţă. Ştiu să îşi urmărească interesele. Contrar opiniei generale, în dragoste sunt fideli, însă numai când sunt convinşi că şi-au găsit jumătatea. Au un apetit sexual ridicat şi devin rapid geloşi. Dragostea e pentru ei o prioritate. Sunt însă nesinceri, răzbunători şi orgolioşi. Cu toate astea, sunt foarte bine primiţi în orice grup, fiind optimişti şi emanând atracţie. De obicei, văd doar ce e mai bun în oameni şi ştiu să păstreze cu sfinţenie un secret.

Albaştri - O zicală din popor zice că ochii albaştri ca seninul te îmbată ca şi vinul. Pentru că sunt foarte atrăgători. Chiar şi idealul de frumuseţe din basme şi legende, fie el feminin sau masculin, poartă privire de azur. Sunt oameni cărora le place să facă surprize plăcute, să ofere daruri celor dragi. Fac orice pentru a le face plăcere celor pe care îi iubesc. Sunt poate prea blânzi, frumoşi şi… sărută foarte bine! Atenţie însă! Chipul angelic ascunde oameni foarte răzbunători, care manipulează cu uşurinţă şi se cred atotştiutori. Adoră să aibă întotdeauna dreptate. Deşi toţi ne-am dori ochi albaştri, cei care îi au din naştere nu reuşesc întotdeauna în viaţă. Sunt emotivi, romantici şi se bazează mai mult pe intuiţie. Nu sunt sociabili şi leagă destul de greu relaţii. Prietenii nu sunt importanţi pentru ei, dar familia şi dragostea sunt pe primul plan.

Negri - Pasiune, mister, răzbunare – iată caracteristicile celor cu ochi negri. Sunt curioşi, avizi de nou, le plac experienţele inedite. Nu le e frică să îşi susţină punctul de vedere sau să sară în apărarea cuiva. Dar nu se implică în relaţiile de amor şi, adesea, nu reuşesc să ducă la bun sfârşit ce au început, chiar dacă au investit sentimente. Niciodată nu arată ce simt. Par reci, chiar dacă pulsul o ia razna. Pe de altă parte însă, sunt extrem de sinceri şi nu suportă să fie minţiţi. Fac compromisuri, sunt generoşi şi adoră ieşirile cu prietenii, să fie în centrul atenţiei şi să aibă lume multă în jur. Se enervează repede şi ţin la supărare. Sunt convinşi că părerea lor e cea mai importantă