miercuri, 25 februarie 2015

Eşti doar un om!




Suntem doar oameni repede trecători prin timp şi spaţiu.
Şi cum n-am putea experimenta viaţa în acest univers fără trup, îl primim  pentru a parcurge la pas un traseu evolutiv la finele căruia vom afla dacă ne-am însuşit lecţiile ce ni s-au dat.
Scopul este să ne scuturăm de tot ceea ce înseamnă negativ şi să luăm cu noi frumuseţea pozitivă a vieţii.
Că vrem sau nu, trebuie să evoluăm spiritual, să tindem către perfecţiune, aşa cum ne vrea divinul care ne-a creat.
Ce e pozitiv? Ce e negativ?
Aici, la şcoala încercărilor şi formărilor, la şcoala numită viaţă,  hotărăşte fiecare. Noi avem uneltele şi resursele necesare studiului. Alegerea ne aparţine. Viaţa e o călătorie a cunoaşterii.
Să reţinem: aici nu sunt greşeli, ci doar lecţii
Dacă am ales bine sau nu,  vom afla când ne vom elibera de povara corpului material. Tot atunci vom afla dacă vom mai fi trimişi la “şcoala de corecţie” pentru a relua anumite lecţii la care am fost declaraţi repetenţi. Şi le vom repeta până ni le vom însuşi.
De fapt lecţiile nu se termină niciodată. Fiecare parte a existenţei noastre conţine o lecţie din care trebuie să ne învăţăm prin coborârea în noi înşine pentru a ne descoperi. O putem face şi oglindindu-ne în ceilalţi, descoperind prin ei ce ne place sau nu la noi înşine.
Dar până atunci, să ne respectăm ca oameni, ca fiinţe libere!
Să iubim şi să dăruim iubire!

“Ca un om să iubească pe altul e probabil cea mai grea sarcină care ne-a fost încredinţată, sarcina supremă, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu... iubirea e un imbold pentru fiecare să se desăvârşească, să devină o lume el însuşi de dragul cuiva.”

Rainer Maria Rilke

Mariana Rogoz Stratulat
25 februarie 2015