miercuri, 4 februarie 2015

În orice moment dai de un linguşitor




"Linguşitorul
 îşi urmăreşte numai interesul său."
Plautus


De obicei linguşitorii apar în preajma oamenilor liberi pentru a le vicia lumina astrală.

Ar trebui să spun şi câteva cuvinte despre aceste spirite libere care trăiesc ca vântul, ca apa, ca gândul, ca timpul, ca universul.
Omul liber este blând prin prezenţă, destoinic prin răbdare, puternic prin forţa interioară, tăcut în marea-i trecere.
În bunătatea lui imensă lasă uşa deschisă tuturor, permiţând astfel şi energiilor negative să intre şi să sape pentru distrugerea luminii.
Chiar dacă, aparent, linguşitorii reuşesc să obţină ce vor, omul liber are puterea de a se îndepărta de aceste persoane care poluează atmosfera în care trăim.

Linguşitorii sunt oameni care n-au nici o treabă cu conceptul de inimă curată şi când doresc să obţină ceva îşi scot la înaintare linguşeala, zâmbetul, drăgălăşeniile, limbajul ireproşabil şi tot felul de tehnici perfecţionate de-a lungul timpului prin care să te ducă în punctul să le dai ceea ce au nevoie sau să le faci pe plac.
Linguşitorii sunt asemenea unor animale ce stau la pândă şi aşteaptă să prindă în capcană o “victimă” pe care apoi să o devoreze, încetul cu încetul. Au o tactică diabolică, de hărţuială sentimentală, protejată de  un limbaj mieros dar mincinos.

Tactica lor este simplă şi dacă nu eşti vigilent speculează momentul când furat de linguşelile lor le faci promisiuni ce trebuie neapărat onorate căci nu mai scapi de ei până nu-şi văd atins scopul mârşav. Inventează fapte pe care cei naivi le iau de bune, bagă vrajba-n oameni, strecoară cu intenţie vorbe răutacioase la adresa altora cu care auditorul este în competiţie (concurenţă) lăudându-l pe credulul ce ascultă şi ponegrindu-l pe cel lipsă, numai şi numai pentru a profita!

Totdeauna au un scop, de obicei material, şi sunt capabili de orice răutate. Manipulează cu uşurinţă pe oricine, purtând un număr impresionant de măşti.

Lingușitorul ne distrage atenția, vrea să ne facă să ne simțim bine timp ce 5 minute, iar noi cădem pradă comportamentului său servil și aparent umil. Nu vă lăsați păcăliți! În spatele acestei servilități se ascunde o persoană foarte puternică, foarte rezistentă la stimulii de orice fel, conștientă uneori că ne putem da seama de transperanța complimentelor sale, dar și mai conștientă de faptul că nu ne putem împotrivi. Partea interesantă este că acest gen de personaj se urăște pe el însuși că nu-și poate atinge obiectivele decât dându-se pe lângă alții, iar la modul inconștient proiectează o ură domoală asupra celui căruia este nevoit să-l lingușească. Astfel că, mânat de așa acumulări emoționale sedimentate în timp, la un moment dat va izbucni (și de-abia așteaptă să se întâmple asta) într-o rafală de sinceritate. Abia atunci vei afla ce gândește cu adevărat despre tine.
Îți asumi riscul acesta sau iei o distanță considerabilă față de el?
Și nu e vorba numai de o răbufnire emoțională ce te-ar putea da peste cap, ci de faptul că până să ajungă el la răbufnirea aceea, tu deja ți-ai distrus nervii în preajma lui și nu știi de ce.

E un fel de Iago modern, umblă pe două fronturi și are tendința de a încâlci treburile în așa hal că nu mai știi de unde a pornit totul. Sunt experţi în a-i întoarce pe unii împotriva celorlalți, fără să lase urme.
Vai de cel care îşi dă seama că are de-a face cu un linguşitor!
Va avea un duşman vigilent ce va încerca, folosindu-se de alţii, chiar de prieteni, în orice moment să-i facă rău.
Să nu credeţi că sunt invincibili!
Cea mai dură şi sigură armă împotriva linguşitorilor este adevărul!
Spuneţi-le direct că sunt artificiali şi prefăcuţi şi se vor îneca în propria otravă.
Dar cea mai sigură soluţie de a scăpa de linguşitori este să-i ocoleşti!
Daca eşti o persoană cu principii morale sănătoase care doreşte să trăiască-n linişte şi armonie atât în familie cât şi-n afara ei, când zăreşti că se apropie de tine o astfel de persoană este mai bine să te opreşti sau să treci pe partea cealaltă a drumului căci altfel ai toată ziua dureri mari de cap iar noaptea doar insomnii şi vise urâte din cauza LINGUŞITORULUI lipsit de bună-cuviinţă, cei şapte ani de-acasă, obositor, enervant, plictisitor şi mai ales profitor .

Feriţi-vă de cei care vă perie! Feriţi-vă de astfel de specimene!

4 februarie 2015

"Este mai bine să dai peste corbi
decât peste linguşitori,
 fiindcă cei dintâi te mănâncă după ce ai murit,
 iar ceilalţi te mănâncă de viu."
Antisthenes