joi, 24 decembrie 2015

Cadourile de Crăciun


Cadourile sunt o manifestare de iubire simbolizând actul de afecţiune de care a dat dovadă Dumnezeu faţă de oameni când l-a trimis pe fiul său Iisus. Cadourile ne reamintesc că Iisus Hristos a fost un dar dat omenirii de către Dumnezeu. Obiceiul darurilor de Craciun se pare că provine din exemplu celor trei magi care au urmat steaua pentru a i se închina lui Hristos. Ei i-au oferit lui Iisus, ca unui împărat: aur, smirnă şi tămâie.
Cadourile sunt simboluri prin care ne exprimăm dragostea şi recunoştinţa pentru cei din jur. Cadoul nu este cerut, nici comandat şi nici sugerat. Se poate spune că există o artă a oferirii cadourilor.
În ţări precum Japonia, oamenii participă la cursuri despre modul în care se dau şi se primesc cadourile. Pentru a oferi un cadou perfect, trebuie să facem alegerea în raport cu ocazia, şi mai ales în funcţie de personalitatea celui căruia îi este destinat acest cadou.
Multe sărbători sunt asociate cu acest obicei de a oferi cadouri. A devenit o tradiţie oferirea cadourilor pentru cei dragi cu ocazia Crăciunului, ajungând să fie chiar un element esenţial al acestei sărbători alături de împodobirea bradului  şi de colinde.
Obiceiul cadourilor în noaptea de 24 decembrie datează din anul 1535, şi a fost introdus de  Martin Luther, ca o alternativă la obiceiul de a dărui cadouri cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae. Scopul lui Martin Luther a fost acela de a face copiii să iubească această sărbătoare. Din acel moment, acest obicei a căpătat din ce în ce mai multă importanţă, culminând cu apariţia în secolul 19 a lui "Moş Crăciun", luna decembrie căpătând denumirea de "luna cadourilor".

Primiţi ca dar dragostea şi recunoştinţa mea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

salut