sâmbătă, 16 ianuarie 2016

A iubi, a dărui, a ierta



Bună dimineața, gând frumos!
Zi magică, senină şi înfloritoare!
Să facem fiecare clipă o rază de lumină,
să facem fiecare clipă un pas spre fericire!
Cum?
Iubind, dăruind, iertând!

*********

"Miracolul nu este să zbori prin aer
sau să plutești prin apă,
ci să calci pe pâmânt."
Proverb chinezesc

*******

A iubi, a dărui, a ierta

Mulţi, deşi iubim, vrem să ştim sau să definim ce este dragostea. Ne străduim să o înţelegem şi să o explicăm. Deşi cuvintele sunt multe, ele nu pot arăta cu acurateţe ce simţim, ce revărsăm din prea plinul sufletului asupra oamenilor. Dragostea e lumina care descoperă, care deschide uşi, care  înalţă. Ea ne face să vedem pe celălalt în adevărata lui formă. Iubirea poartă haina celui iubit, făcându-ne să ne identificăm cu el.
Iubirea deplină, iubirea totală este atunci când dăruim. Nu daruri materiale, ci iertare.
Nu pentru faptele sau greşelile noastre, ci a ierta continuu, profund, intens tot ce este rău în lume, tot ce omoară lumina.
Iertarea este un act de dăruire, un abandon al ego-ului pentru a ne Ilumina. Este iubire!

“Dumnezeu n-a voit nimic altceva de la noi în schimb pentru dragostea pe care ne-a dat-o, ci a voit ca şi noi, fiecare la rândul nostru, să facem acelaşi lucru cu aproapele nostru… Dacă este să ne asemănăm cu Dumnezeu în ceva, aceasta este puterea de a ierta. Dumnezeu ne-a chemat să fim asemenea Lui şi asemenea lui Dumnezeu suntem atunci când iertăm. Puterea de a ierta este însuşire Dumnezeiască. Iertând celor ce ne greşesc ne facem părtaşi la dragostea cu care iubeşte Dumnezeu lumea”.  - Ieromonah Savatie Baştovoi