duminică, 7 februarie 2016

Gând de lumină
Dăruiţi un strop din frumosul clipei voastre!
Daţi-l cu toată inima!
Şi primiţi cu dragoste atunci când vi se oferă!

Vă fie duminica dar de lumină şi bucurie!
Darul meu,
o îmbrăţişare sinceră, prietenească!

Buchet de liliac - Theodor Aman 

*******„Eu sunt Lumina lumii;
cine Mă urmează pe Mine
nu va umbla în întuneric,
ci va avea lumina vieţii.”
 Ioan 8:12

Lumina este viaţă, mântuire, fericire.

Din prima noastră clipă de viaţă deschidem ochii către lumină. În ea descoperim frumuseţea şi iubirea. Mergem către ea cu braţele larg deschise pentru a o sorbi cu ochii, cu gândul, cu buzele.
Lumina,  blândă şi clară, ne e armonia care ne îmbunătățește legătura sufletului cu Divinitate, cu Universul. „Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină” (Matei 6:22).

Lumina spirituală este scopul călătoriei omului prin existenţă. Întocmai luminii materiale care se reflectă pe orice suprafață șlefuită și lumina spirituală se reflectă dacă ne îngrijim de șlefuirea sufletelor noastre.
Starea de liniște pe care o simțim trăind în armonie este lumina din sufletul nostru care-și face loc în orice moment și alungă întunericul; ea se obține după gradul de noblețe a fiecărui suflet, dar și după voința fiecărei făpturi.

După cum iubirea se primește și se dăruie,
tot astfel și lumina trebuie primită și dăruită.

7 februarie 2016

 

2 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. "Dăruind, vei dobândi."
   La venirea noastră în viaţă am primit lumina divină pentru noi şi pentru a o dărui, prin cei care o primesc, Universului. Ea creşte sau se micşoreze. Depinde de cât de mult o iubim.

   Zi în lumină şi bucurie!

   Ștergere

salut