sâmbătă, 16 iulie 2016

CoincidențeCel puțin o dată în viață trăim senzații ciudate.
Fie că le acceptăm, fie că nu, ele există, se întâmplă.
Uneori ne amintim oameni și locuri pe care nu i-am întâlnit, nu le-am văzut vreodată; alteori știm exact ce se va întâmpla a doua zi cu noi sau cu alte persoane; nu de puține ori ghicim gândurile  prietenilor sau chiar a necunoscuților.
Toate acestea sunt tratate cu indiferență de unii, de alții însă cu multă atenție.
Conștienți sau nu de ceea ce ni se întâmplă, sunt sigură că nimic nu e fără sens.
Ne simțim atrași de cineva fără să știm motivul. Și ne simțim de parcă am fi fost mereu împreună.
Decât să ignorăm aceste semne, mai bine am accepta că nimic în viață nu este îmtâmplător, că există un Ceva, asupra căruia să medităm cu atenție și seriozitate pentru a-l descifra, a-l înțelege și pentru a-l împlini.
Coincidențele, aceste întâmplări apărute din senin în existența noastră, ne atenționează, ne avertizează încotro să pășim pentru a ne descoperi destinul. Mulți se sperie și pornesc în direcție greșită. Dar sunt și ființe care-și urmează calea ținând cont de aceste semnale-mesaj pe care le primim din imensitatea divinului.
Trăiesc aceste coincidențe intens, cu toată ființa, ca pe un dar măreț, unic și mulțumesc că mi-a fost oferit tocmai mie!

16 iulie 2016

***

Eu și Tu – Iubire

Eu – o literă
ce te îmbrățișează
precum liana copacul
în adormirea frunzelor.

Tu – un sunet
ce-mi leagănă florile
precum oceanul
ascunderea comorilor.

Iubirea suntem
Eu și Tu
- flăcări ce ard
în felinarul timpului.

Mariana Rogoz Stratulat
Aproape Unul, ed. PIM, iași, 2015


***

2 comentarii:

  1. Minunate versuri minunate intamplari si mai minunate sfaturi ! Am apreciat inca de la prima noastra intalnire pe pe nte si am aflat ceea ce poate am cautat ani de-a randul.te pupic si as vrea ca eu si tu sa fim un intreg !Cu multa dragoste A.N

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Ana, pentru gânduri și cuvinte! Mă bucur că prezența mea, chiar numai virtuală, a adus liniște, înțelegere și frumusețe în viața ta. Să-ți fie bine oricând și oriunde! Te îmbrățișez!

      Ștergere

salut