duminică, 25 decembrie 2016

Sărbători pline de iubire



Să trăim astăzi și în fiecare zi sentimentul de iubire, veseli și liniștiți.
Să ne iubim așa cum suntem, pentru ceea ce suntem.
Să iubim familia, oamenii din jurul nostru - cunoscuți și necunoscuți, buni și mai puțin buni, de orice vârstă, profesie, religie, culoare, etnie - deopotrivă.
Prin iubire suntem fericiți. E dreptul nostru să ne bucurăm de fiecare zi pe care o trăim frumos.
Acesta este dreptul nostru divin și motivul pentru care ne-am născut.
Să ne bucurăm de viață și de fiecare moment pe care ni-l oferă viața.
Să avem sărbători pline de iubire, pace, sănătate și bucurie, alături de cei dragi.

Mariana Stratulat
Panciu, 25 decembrie 2016

***

 Sursa foto:
http://bucuresti.tourneo.ro/bucuresti-sau-viena_3725.html

"În fiecare an, pe 25 decembrie, creștinătatea sărbătorește nașterea lui Iisus, și în toate bisericile se pregătește o iesle. Copilul stă culcat pe niște paie, Maria și Iosif îl veghează, dar și un măgar și un bou. Niciodată nu se uită măgarul și boul! Aceste două animale sunt însă niște simboluri ce trebuie interpretate; ele corespund unor procese ce se derulează în ființa umană însăși. Staulul este corpul fizic, iar boul este forța sexuală. Cât despre măgar, el reprezintă ceea ce tradiția numește bătrânul Adam, egoist, încăpățânat, dar un bun servitor, adică natura inferioară, personalitatea.
Ființa umană care se decide să lucreze pentru nașterea lui Iisus în ea începe să intre în conflict cu forțele naturii salle inferioare și a sexualității sale. Pe acestea trebuie să le stăpânească pentru a le pune în slujba Copilului Divin. De aceea se spune că în staul, boul și măgarul suflau asupra copilului și îl încălzeau cu răsuflarea lor...Așadar, când ființa umană reușește să transmută instinctele reprezentate în ea de măgar și bou, ei vin să îl încălzească și să îl slujească pe copilul nou născut. Toți cei care au reușit să îl nască pe Hristos în ei sunt susținuți de forțele naturii lor inferioare și sexualitatea lor, fiindcă acestea sunt niște forțe binefăcătoare, dacă știm să le punem la lucru."

Omraam Mikhaël Aïvanhov