miercuri, 28 decembrie 2016

Vreau altfel de sărbători!



Vreau altfel de sărbători!


Bunătatea, dragostea, respectul, mulțumirea și multe altele din aceeași categorie, mi-aș dori să fie prezente în fiecare zi. Să facem daruri și să primim cu bucurie, să ne adresăm politicos și să fim respectați, să ne pregătim pentru a întâmpina lumina cu zîmbetul pe buze, să sărbătorim frumusețea vieții în liniște și pace.
De ce doar de sărbători să fim mai buni?
Avem la dispoziție clipe, ore, ani pentru a trăi în sărbătoare.
Pentru mine orice zi e bucurie, e o incursiune în trăirile mele interioare, e un pas către mine pentru a mă descoperi, redescoperi gând de lumină în imensitatea universului divin.
E adevărat că sărbătorile sunt momente importante în existența noastră, dar semnificația lor a fost dureros modificată, uitându-se aproape complet sensul lor spiritual, care a fost înlocuit cu febra pregătirilor și a cumpărăturilor impulsive, a gătitului de oale uriașe de mâncare care, apoi, să fie aruncată mai mult de jumătate, a consumului exagerat (alimentar, financiar).
Să amintesc și disconfortul de după astfel de sărbători simțit sub diferite forme: oboseală, indigestie, depășirea bugetului...
Gălăgia, agitația nejustificată, continua căutare a ceva, ieșirile nervoase, vulcanice, nerăbdarea, limbajul pestriț sau buruienos au aruncat asupra sărbătorilor un văl întunecat, de uitare că ele sunt izvor de iubire.
Multă strălucire în exterior, mult pustiu în interior, adică un festivism fals.
Nu-mi plac astfel de sărbători.
Iubesc să trăiesc sărbătorile în liniște și pace cu mine și cu sufletul meu.

Mariana Stratulat
Panciu, 28 decembrie 2016

 Foto: sursa net