luni, 25 decembrie 2017

Crăciun fericit!



Crăciun fericit!

Azi, lumina și căldura din suflet devin mai intense, ele țâșnesc în efluvii de bucurie și dragoste, dăruim și primim frumoase daruri de viață.
Acum, mai mult ca oricând, ne simțim în legătură cu întregul univers, cu fiecare ființă de pe pământ, facem din clipă o mare Sărbătoare.
Spiritul Crăciunului ne dă ocazia să fim mai înțelegători cu cei din jur, să iertăm și să ne iertăm. Este momentul când ne regăsim liniștea sufletească, când ne tratăm semenii cu toleranță și compasiune, când legăturile dintre oameni, cunoscuți sau necunoscuți, se realizează cu ușurință.
Crăciunul ne dă marea ocazie de a fi din nou copii, inocenți și veseli fără motiv.
Sărbătorile de iarnă, de fapt toate sărbătorile, aduc și parfumul molcom al iubirilor de altădată. Gândul ne zboară la un sărut sub vâscul norocos, la o îmbrățișare lungă lângă bradul împodobit cu steluțe argintii, la o atingere de mână pe aleea luminată doar de lună, la o mângâiere ocrotitoare pe frunte când gradele în termometru își fac de cap, la primul țipăt al vieții...
Bunătatea ce răsare în sufletul nostru în această perioadă să ne însoțească mereu, oriunde și oricând, în fiecare zi, în fiecare noapte, de la naștere până la moarte.
Să simțim magia luminii, infinitului, zborului spre înalt și azi, și mâine, și... dincolo de timp!
Crăciunul este șansa de a fi noi înșine!

Crăciun fericit, fericit...

“Sunt sigur că întotdeauna m-am gândit la Crăciun, când i-a venit vremea, ca la un timp bun, un timp plăcut, în care să fii blând, iertător, mărinimos, singurul timp pe care îl știu, în calendarul lung al anului, când bărbații și femeile par să-și deschidă la unison, din propria voință, inimile închise.”

 Charles Dickens