miercuri, 6 decembrie 2017

”Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii.”




”Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Vom avea o șansă în viitor doar dacă ne vom asuma propria noastră răspundere. Nu va veni nimeni de altundeva să ne ofere binele.”

Mihai I, Regele României

Cu moartea Regelui se încheie o legendă. Sau poate începe.
Este ultima filă din cel de-al doilea război mondial.
Dispare una din opțiunile care ar fi fost posibile după 1990.
Și ne punem întrebarea: ”Cum ar fi fost dacă...?”
Regele Mihai rămâne o figură emblematică a destinului românesc.

Dumnezeu să-l odihnească!

"Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un “mâine”....

Regele Mihai I

În octombrie 2011, Regele Mihai a susţinut, la împlinirea vârstei de 90 de ani, un discurs istoric în Parlamentul României, primul în acest for de la abdicare:

„Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi. Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi. Europa de astăzi este un continent în care popoarele şi pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii. Ei sunt toţi parte a naţiunii noastre şi aşa vor rămâne totdeauna. Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.”

 Regele Mihai I

sursa foto: internet