duminică, 14 martie 2010

Monitorul de Vrancea - 9 martie 2010

„Pe carari de viata, pe aripi de timp”
Scriitoarea Mariana Rogoz Stratulat, din Panciu, a fost, ieri, la orele prinzului, gazda emisiunii „Pe carari de viata, pe aripi de timp”, difuzata de postul de radio Universul Prieteniei, apartinind asociatiei culturale cu acelasi nume din Iasi. Difuzat inainte de 8 Martie, intreg programul s-a constituit intr-un elogiu adus celei care, „cu sufletul ei mare, ne ofera doar bucurie, implinire si vorbe frumoase”. Timp de doua ore, fosta profesoara a Liceului „Ioan Slavici”, si-a insotit ascultatorii intr-o calatorie in timp, marcind aspecte importante din evolutia sociala a femeii, din cele mai indepartate vremuri, pina in prezent. Un loc distinct a fost rezervat femeii din Romania care, in opinia realizatoarei, este inca tributara perioadei comuniste care i-a refuzat progresul, fiind nevoita sa recupereze etapele pierdute pentru a fi la nivelul femeilor din lume.
Tot in emisiunea de ieri, Mariana Rogoz Stratulat a trecut in revista si tipologiile istorice ale femeii, de la femeia de conditie modesta, dependenta de barbat, la femeia de succes a secolului al XXI-lea.
Programul realizat de scriitoarea din Panciu a fost completat cu momente muzicale de calitate, interpretate de nume consacrate ale scenei romanesti precum Ştefan Iordache, Cornel Constantiniu, Ma-rius Ţeicu, Aurel Moldoveanu si Cristian Simionica.
Un articol semnat de: Daniela Munteanu - dana.dragomir@monitorulvn.ro