marți, 9 aprilie 2013

Într-o zi de 9 aprilie…


…in 1932, Cheeta, celebrul cimpanzeu-vedeta care a debutat la Hollywood in filmul Tarzan, ajungea din jungla africana la New York.


Cheeta avea cateva luni, dar ziua sa era sarbatorita pe 9 aprilie, pentru ca aceasta este data la care a pasit in Statele Unite.


Cheeta, care a murit pe data de 24 decembrie 2011, la varsta de 79 de ani, a trait in California: ii placea sa picteze, sa cante la pian, sa se uite la televizor la filmele in care a jucat si sa se relaxeze la soare. Cheeta a aparut in 50 de filme si este mentionata in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai batrana primata care a jucat in filme si stie sa picteze. Maimuta s-a nascut in Liberia si a fost descoperita de un imblanzitor de animale inainte de anul 1930. Cheeta s-a „retras din actorie” in 1964, dupa ce l-a muscat pe Rex Harrison in filmul Doctor Dolittle. Are propria stea pe celebrul bulevard Walk of Fame, in Hollywood, iar in 2008 a fost publicata si „autobiografia” sa, Me Cheeta: the Autobiography, care, dupa declaratiile editorilor, este povestea celebrei maimute spusa in “propriile sale cuvinte”. Intamplarile din viata de star a cimpanzeului au fost puse pe hartie de un “asistent”.