luni, 29 aprilie 2013

La mulţi ani, Michelle Pfeiffer!

Michelle Pfeiffer s-a nascut pe 29 aprilie 1957, in Santa Ana, California.



Are un frate mai mare si doua surori mai mici (Dedee si Lori). Michelle simte inca de mica „gustul” celebritatii, atunci cand devine miss Orange County si mai apoi, Miss Los Angeles. A absolvit, in 1967, liceul Fountain Valley. A urmat cursurile colegiului Golden West timp de un an, pentru a deveni reporter. Despre adevarata sa chemare – actoria – si-a dat seama pe cand lucra la un supermarket din sudul Californiei.
A participat la auditii pentru reclame si clipuri de moda, in timp ce urma cursurile scolii de actorie. Michelle debuteaza in serialul tv . Cu un rol marunt, debuteaza si pe marele ecran, in filmul (1980). Joaca in alte doua roluri micute, inainte de a ajunge in rolul lui Stephanie din (1982). Este rolul care ii deschide usile spre , rol pentru care actrita primeste o deosebita atentie si care ii va oferi multe posibilitati. In 1984 obtine rolul principal in comedia/thriller.
De-a lungul urmatorilor ani, Michelle Pheiffer joaca in filme mai mult sau mai putin importante, insa in 1987 cariera sa merge in directia succesului odata cu , unde ii are ca parteneri pe Cher, Susan Sarandon si pe Jack Nicholson. Pentru filmul (1988) primeste o nominalizare la Oscar. In acelasi an, Pfeiffer accepta un rol total diferit, ca sotie a unui mafiot, in comedia . In 1990 primeste o alta nominalizare la Oscar, pentru cea mai buna actrita (). Acelasi an se dovedeste a fi unul de bun augur pentru ea, permitandu-i sa accepte o varietate de roluri. In anii urmatori joaca in filme precum: Batman Returns, The Age of Innocence, One Fine Day si Dangerous Minds.
A fost maritata cu actorul si directorul Peter Horton. Au divortat, apoi ea avand o relatie timp de trei ani cu actorul Fisher Stevens. In momentul in care si aceasta relatie s-a incheiat, Michelle decide ca nu mai vrea sa astepte pana va avea propria familie, asa ca, in martie 1993, o infiaza pe micuta Claudia Rose. In acelasi an, pe 13 noiembrie, se casatoreste cu producatorul David E. Kelley. Un an mai tarziu, pe 5 August se naste fiul lor, John Henry.