luni, 3 iunie 2013

Angelina Jolie, prima apariţie publică după finalizarea procedurii de mastectomie

Angelina Jolie l-a însoţit pe Brad Pitt duminică, 2 iunie, la premiera londoneză a SF-ului World War Z, cel mai nou film al actorului. Aceasta este prima apariţie publică a actriţei, după finalizarea procedurii de mastectomie, suferite în trei etape, pe parcursul a trei luni, pentru minimizarea riscurilor de a face cancer la sân.



Intervievată pe covorul roşu, Jolie - îmbrăcată într-o rochie neagră semnantă Yves Saint Laurent - a spus că se simte bine, şi că este foarte recunoscătoare pentru susţinerea din partea publicului. Actriţa a mai spus reporterilor Sky News că e foarte fericită să vadă că discuţiile despre sănătatea femeilor au luat amploare în urma dezvăluirii pe care a făcut-o - că şi-a îndepărtat sânii după ce a descoperit că moşteneşte o mutaţie genetică ce o predispune în procentaj de 87% la cancer de sân. Brad Pitt a vorbit despre curajul partenerei sale.
Cuplul, care are şase copii, s-a aflat în Leicester Square (centrul Londrei) pentru premiera mondială a noului film cu buget mare al lui Brad Pitt, în care actorul joacă rolul unui angajat al ONU ce luptă pentru salvarea lumii de o apocalipsă provocată de zombi.
Marţi, 14 mai, actriţa a marturisit, într-un editorial intitulat My Medical Choice, publicat de New York Times, că a suferit o dublă mastectomie. Prima operaţie suferită de actriţă a avut loc pe 2 februarie 2013. Procedura (nipple delay) presupune eliminarea bolii din canalele sânului aflate în spatele mamelonului şi atragerea unui flux suplimentar de sânge în zonă, a notat doctorul Kristi Funk, medicul actriţei, pe blogul clinicii Pink Lotus Breast Centre (Beverly Hills, California). Aceasta intervenţie a avut ca scop creşterea şanselor de păstrare a mameloanelor când ţesutul din sân este îndepărtat în timpul mastectomiei.
Actriţa a suferit operaţia propriu-zisă de mastectomie pe 16 februarie la Pink Lotus Breast Centre în Beverly Hills, California. Testele au arătat că nu era niciun semn de cancer în ţesuturile prelevate din sân. În timpul mastectomiei (a doua operaţie), chirurgul plastician Jay Orringer a realizat prima etapă a reconstrucţiei de sân, plasând în interior extensoare de ţesut cu alogrefa pentru a crea o apariţie mai naturală a sânului. Angelina a decis să facă şi această procedură pentru a asigura o maximizare a fluxului de sânge în pielea sânului şi mameloane. „În a patra zi după mastectomie, am fost încântat să descopăr că avea un moral bun şi multă energie. Doi pereţi ai casei sale erau acoperiţi cu cartoane cu indicaţii pentru noul proiect, un film pe care îl regizează ea", şi-a amintit medicul. „În timp ce vorbeam cu ea, şase tuburi de drenaj îi erau legate de sâni, câte trei la fiecare, prinse cu o curea elastică în talie", a povestit Kristi Funk, care a dezvăluit etapă cu etapă prin ce intervenţii a trecut Angelina de-a lungul celor trei operaţii.
Zece săptămâni mai târziu, actriţei i s-a făcut implantul de sâni, cu ajutorul unei operaţii finale (a treia operaţie), se mai vede în raportul medicului.
În acest interval, adică pe 26 martie 2013, actriţa a participat - în calitate de Ambasador al Bunăvoinţei - la un eveniment organizat în cinstea memoriei victimelor genocidului din Kigali (capitala Rwandei).

sursa:  http://ro.stiri.yahoo.com