Eşti
îndrăgostită de gustul aromat al ananasului şi eşti mereu în căutare de
reţete care să ţi-l aducă în farfurie? îţi venim în ajutor cu o nouă
reţetă.
Poftă bună!
Ingrediente
un ananas
200 de grame de miere
o păstaie de vanilie
o lingură de zahăr brun
suc proaspăt de la o lămâie
200 de grame de miere
o păstaie de vanilie
o lingură de zahăr brun
suc proaspăt de la o lămâie
Mod de preparare
Pune
mierea într-un vas, adaugă 250 ml de apă şi lasă la fiert timp de 5
minute. Adaugă păstaia de vanilie tăiată în două pe lung. Curăţă
ananasul, taie-l felii, iar feliile în triunghiuri. Pune ananasul în
sirop şi lasa totul să fiarbă circa 20 minute la foc foarte mic. La
final adaugă sucul de la jumătate de lămâie. Dă deoparte şi lasă să se
răceasca, circa două-trei ore.
Sucul de la cealaltă jumătate de lămâie pune-l într-o farfurie. Înmoaie în suc marginea cupelor în care serveşti salata, apoi inmoaie-le în zahăr brun, astfel încât să se formeze o margine tapetată cu zahăr. Aşază bucăţile de ananas, adaugă sirop şi decorează cu bucăţele din păstăile de vanilie şi frunze de mentă proaspată. Se serveşte rece.
Sucul de la cealaltă jumătate de lămâie pune-l într-o farfurie. Înmoaie în suc marginea cupelor în care serveşti salata, apoi inmoaie-le în zahăr brun, astfel încât să se formeze o margine tapetată cu zahăr. Aşază bucăţile de ananas, adaugă sirop şi decorează cu bucăţele din păstăile de vanilie şi frunze de mentă proaspată. Se serveşte rece.
sursa: eva.ro