joi, 24 iunie 2021

Lună plină

 

Superstiții legate de luna plină

De-a lungul timpului, oamenii au asociat luna plină cu diferite evenimente negative, cum ar fi crime, sinucideri, accidente, dezastre naturale, vrăjitorii și farmece sau chiar cu apariția vârcolacilor. 

Oamenii cred că atunci când este lună plină, pericolul pândește la orice pas, iar respectivele nopți par extrem de înfricoșătoare. De aici au luat naștere și diferite legende și au apărut mai multe superstiții legate de luna plină. 

Se spune că atunci când este lună plină, strigoii se plimbă liberi pe pământ și îi duc pe oameni spre moarte. De asemenea, se crede că oamenii care sunt bolnavi nu trebuie să se uite la luna plină, pentru că nu se vor mai face bine. 

Grecii antici erau convinși că  tinerii care se căsătoreau atunci când era lună plină aveau noroc în căsnicie. Copiii care se nasc într-o astfel de noapte sunt sănătoși și vor avea o viață fericită. 

O altă superstiție spune că nu este bine să te cerți cu cineva când e lună plină, pentru că vă veți dușmăni pentru toată viața. 

De asemenea, este ideal să închei relații în această perioadă sau să începi unele noi. Se mai crede că vrăjitoarele fac farmece de iubire când e lună plină.

Dacă este lună plină de Crăciun, va urma un an plin de ghinioane.
 
sursa: internet

 


 Abia se zărește printre nori