joi, 11 iunie 2009

LANSARE DE CARTE LA IAŞI

Pe data de 05 iunie a.c., orele 18 a avut loc la Ateneul Tătăraşi din Iaşi o triplă lansare de carte sub egida ASOCIAŢIEI UNIVERSUL PRIETENIEI.

Au fost lansate cărţile: Vara – Universul prieteniei, volum colectiv de versuri semnate de Mariana Ciurezu, Vasile Ionac, Simion Irofrei, Adriana Neacşu, Mariana Rogoz Stratulat, Daniela Semian. Grafica a fost realizată de Liliana Nastas Brătescu

Scrisori către mine, volum de versuri şi artă fotografică de Alice Rosentzwieg

Alinierea planetelor, proză scurtă SF de Monica Nicoleta Costan.

Despre aceste cărţi au vorbit: Liviu Apetroaie, Ioan Holban şi Vlad Franghiu La microfon, au luat cuvântul rând pe rând: Rodica Rodean, preşedintele Asociaţiei Universul Prieteniei, Didina Sava, vicepreşedinte al aceleiaşi Asociaţii, Adi Cristea, redactor la editura 24:ore, autorii volumelor lansate.

La eveniment au participat: Valeriu Stancu, preşedinte Uniunea scriitorilor – filiala Iaşi, Aurel Ştefanachi, scriitor şi alte personalităţi ieşene.

O atmosferă de gală fără să fie scorţoasă, o atmosferă de calitate cu oameni de calitate concentrând momente de o adevărată trăire şi dăruire artistică, o atmosferă aşa cum îi stă bine unui locaş de cultură ce a găzduit de-a lungul timpului nenumărate manifestări importante, o atmosferă în care am vibrat la unison indiferent de vârstă uitând pentru câteva ore până şi vara ce intrase în vieţile noastre miraculos, pentru că aşa cum spunea Hegel, frumosul artistic fiind un produs al spiritului liber, este mai semnificativ decât frumosul natural şi se poate zice că Dumnezeu e mai onorat de ceea ce face spiritul uman, decât zămislirile naturii.

Programul artistic a fost oferit de Ansamblul de dansuri COCONITE si trupa de teatru TRIMBULINZII de la Grupul Scolar Nicolina Iasi.

Activitatea s-a desfăşurat în ambianţa delicată a lucrărilor expuse de Lily POPA grupate sub denumirea Ieşirea din labirint.

Felicitări şi succes autorilor şi organizatorilor.