miercuri, 2 iunie 2010

Copilăria este singurul Paradis pierdut. (Valeriu Butulescu)

 Dar tu o porţi veşnic în suflet!

“Stau câteodată şi-mi aduc aminte ce vremi şi ce oameni mai erau în părţile noastre pe când începusem şi eu, drăgăliţă-Doamne, a mă ridica băieţaş la casa părinţilor mei… “
Ce frumoasă e copilăria! E acea vârstă pe care nu o poţi uita niciodată şi ţi-ai dori ca timpul ei să dureze o veşnicie… Cîte lucruri unice se întâmplă! Câte clipe senine, pline de iubire ne sunt date să trăim în anii cei de neuitat ai copilăriei! Şi orice făceam era încântător! Şi orice experimentam era uluitor!
Aşa era copilăria mea! Cu un soare care îmi zâmbea mereu, cu o lună care mă mângâia protector pe creştet şi cu o sumedenie de stele pâlpâitoare ce îmi şopteau şăgalnic cât de mult mă iubesc.
Şi anii au trecut iar eu… am rămas tot copil… sau nu mai sunt copil… şi totuşi sunt…
…pentru că iubesc florile, pentru că îmi plac prăjiturile, pentru că mi-s dragi oamenii, pentru că joc şotron în parc, pentru că alerg după fluturi, pentru că…
…învăţ de la copii să rămân copil, să fiu inocentă, să zâmbesc tuturor sincer şi curat, să plâng şi să iert, să mă ascund în fericire şi să nu răspund când mă strigă tristeţea, să…
Aş vrea ca în fiecare zi să fiu Copil!

Panciu, 01 iunie 2010

4 comentarii:

 1. Sunt departe de tara,de familie si de amintirile copilariei.Retraiesc doar in mintea si sufletul meu toate clipele frumoase ce au trecut.Multumesc pentru articolele cu care imi mai inseninati ziua si pentu lacrimile scurse de dor.
  O fosta eleva.

  RăspundețiȘtergere
 2. Bine ai venit pe pagina mea! Mă bucur că prin ceea ce scriu am reuşit să-ţi ofer un strop de fericire! Dacă vrei, aş dori să ştiu cine eşti. Foarte mulţi mi-aţi fost elevi şi orice întâlnire cu voi peste ani este pentru mine un moment special.Mulţumesc!

  RăspundețiȘtergere
 3. Bună Ziua !
  Doamnă Mariana !
  ~
  Mă "obişnuisem"... să aveţi MAI RAR... articole !
  Iată ... că m-am înşelat ! Şi ... am găsit "scuză" ... ca să-mi motivez, lipsa de "comentarii" direcţionate înspre dvs. !
  Iar dacă veţi lăsa fără moderare, NICI nu veţi şti ... când v-am dat un COMENT, la un articol ... mai vechi !
  JOCUL ... are "reguli" !
  Vă mulţumesc pentru prezenta invitaţie la JOC !!
  ~
  Cornelius,
  PS: Vă mulţumesc ... pentru dedicaţia adresată lui ALEXIA !!!
  Noi TOŢI ... suntem COPIII lui Dumnezeu !!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Ducesa,iar mi-ai rascolit sufletul cu nobletea fara margini ce porti cu tine pretutindeni.Tot respectul pentru syfletul tau nobil !

  Semnez- eu cea cu ...vise

  RăspundețiȘtergere

salut