miercuri, 22 mai 2013

Ce părere ai?

Andreea Bălan, 

într-un costum destinat numai bărbaților




La petrecerea revistei „The One”, Andreea Bălan a atras atenția prin costumația pe care a decis să o poarte. Fiecare invitată a îmbrăcat o ie, pentru a păstra spiritul românesc. Aniversarea de 9 ani a revistei a reunit toate numele showbiz-ului autohton. Maria Marinescu, Oana Cuzino, Amalia Enache, LalaBand, Jojo sau Alina Sorescu, au etalat în stil propriu o ie, mai mult sau mai puțin tradițională.
Andreea Bălan a decis să îmbrace altceva, un fel de costum de călușar, deoarece doar bărbații poartă acest costum și accesoriile aferente. Andreea a adaptat acest costum stilului propriu, făcându-i și fustă.Vedeta promite să facă senzație cu dansul călușarilor, la concertele ei.
Călușul este un obicei românesc practicat de Rusalii și ține de cultul unui străvechi zeu cabalin numit de tradiția populară a dacilor Căluș, Căluț sau Călucean. Piesele din „echipamentul” călușarilor poartă și ele denumiri care amintesc de numele zeului, mișcările dansului simbolizând tropăiturile și comportamentul cabalin. Acest obicei este performat numai de către bărbați, într-un cadru organizat și cu niște reguli foarte stricte.
sursa: http://ro.omg.yahoo.com