O ruladă de
vară, acrişoară şi delicioasă!
Timp de
preparare: mediu.
Numar de portii:
8-10.
Complexitate:
mediu.
Calorii: 355.
Ingrediente
5 oua, separate
100 g zahar tos
100 g migdale
pisate
un praf de sare
Pentru
umplutura:
2 linguri gem de
capsune
3 linguri zahar
pudra
300 ml frisca
200 g capsune,
taiate
3 linguri fulgi
de migdale, rumeniti
Mod de preparare
1. Bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugati apoi doua linguri de zahar tos si bateti din nou. Lasati deoparte.
2. Frecati spuma
galbenusurile cu restul de zahar. Adaugati migdalele si albusurile batute.
Amestecati cu miscari de sus in jos pentru a nu pierde aerul din spuma Turnati totul
in tava, nivelati si coaceti 12 minute sau pana cand aluatul incepe sa se
desprinda de pe margini.
3. Puneti un
prosop curat pe suprafata de lucru, o bucata de hartie de pergament deasupra si
presarati putin zahar tos. Rasturnati foaia coapta pe hartia de pergament.
Puneti inca o foaie de hartie de pergament peste aluat. Rulati aluatul cu foaia
de hartie inauntru. Lasati sa se raceasca.
4. Bateti frisca
cu zaharul, adaugati capsunele taiate si intinde compozita pe foaia de rulada,
unsa in prealabil cu un strat fin de gem. Rulati cu atentie, presarati-o cu
zahar tos, fulgi de migdale, apoi zahar pudra.
Sursa: ecuisine.ro