Un preparat
spornic si foarte apetisant!
Timp de
preparare: mediu.
Numar de portii:
6.
Complexitate:
mediu.
Ingrediente
1 aluat foitaj
2-3 dovlecei
300 g branza
telemea sau feta
3 oua + 1 ou
pentru uns foitajul
1-2 linguri cu
smantana
1 ceapa
1 fir de praz
ulei
sare
piper
Mod de preparare
1. Spala bine dovleceii si taie-i cuburi. Toaca ceapa si prazul si pune-le la inabusit in ulei incins. Cand s-au inmuiat (ai grija sa nu se prajeasca) adauga dovleceii si lasa un minut, doua la foc iute, amestecand.
2. Lasa sa se raceasca dovleceii, apoi amesteca-i cu branza taiata cuburi, ouale batute si smantana. Potriveste de sare si piper dupa gust.
3. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intinde, pe rand, cele doua de aluat foitaj. Pune pe fiecare umplutura, ruleaza si lipeste capetele, apoi transfera-le in tava.
4. Unge cu ou batut si da la cuptorul incins, la foc potrivit, 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos. Lasa-le sa se racoreasca putin, apoi taie si serveste. Sunt la fel de bune calde si reci.
Sursa: ecuisine.ro