luni, 31 martie 2014

MozaicVă invit la o ceaşcă de cafea
şi la un pahar de vorbă.
Mereu m-am întrebat:

De ce ne prezentăm pe internet
cu o identitate falsă?

Tu, ce fel te prezinţi pe internet?

Aştept răspunsurile voastre în emisiunea
MOZAIC
(31 martie 2014, ora 12.00),
emisiunea care îţi dăruieşte
DRAGOSTE!Mariana Stratulat
te aşteaptă aici

Te aşteptăm şi pe Facebook la adresa:

ID: radioenigma

Nu uita de dedicaţii, mesaje, poezii şi alte gânduri!

Ce-ţi place să fii: un anonim sau tu însuţi?

Un comentariu:

 1. Cred că părerile liber exprimate nu au nicio valoare dacă nu sunt atribuite unei persoane, care să şi le asume.

  Teama de a nu-şi strica „imaginea“ îi determină pe unii utilizatori să nu-şi divulge numele. Spunem ce credem cu adevărat atunci când ştim că nu vom fi judecaţi. Anonimatul pe internet ne permite să scăpăm de inhibiţii, dar poate avea şi consecinţe negative. (de a ne rupe de realitatea proprie, de a fi altcineva!)
  Internetul a anulat graniţele geografice, transformându-se în mediul în care oamenii se pot împrieteni, indiferent din ce zonă provin, şi se pot exprima liber. Uneori, fără a-şi divulga adevărata identitate. În acest fel, se simt eliberaţi din strâmtoarea normelor sociale.
  Când oamenii nu sunt obligaţi să-şi dezvăluie numele sunt mai dezinhibaţi întrucât nu mai apare presiunea socială, nu mai există riscul de a fi judecaţi", spune, la rândul său.
  În acest fel nu are cum să apară o discrepanţă între imaginea pe care doresc să şi-o construiască în plan social şi cea reală. O altă explicaţie privind alegerea anonimatului ţine de anxietatea interioară. Unora le este frică să fie răniţi. Se tem că vor fi apostrofaţi de cunoscuţi, în cazul în care aceştia ar putea vedea întâmplător ce au postat pe internet.

  Cert este că, în ciuda imaginii fastuase pe care ne-o creăm pe internet, nimic nu se compară cu ceea ce suntem în realitate! Adică OAMENI!

  Mulţumesc, vouă, dragi prieteni, pentru clipele de adevăr pe care mi le-aţi dăruit şi astăzi!

  RăspundețiȘtergere

salut