miercuri, 9 aprilie 2014

MozaicDe ce trebuie să ne purtăm frumos?

Spune-ne în
MOZAIC
(09 aprilie  2014, ora 10.00),
emisiunea care îţi dăruieşte
DRAGOSTE!Mariana Stratulat
te aşteaptă aici

Te aşteptăm şi pe Facebook la adresa:

ID: radioenigma

Nu uita de dedicaţii, mesaje şi alte gânduri!

Astăzi,
o emisiune fără poezii!

Un comentariu:

 1. “Politeţea este arta de a alege dintre gândurile tale.”
  Doamna de Stael


  Am ales această temă pentru emisiunea de astăzi determinată de ceea ce trăiesc în fiecare zi, pe stradă, la şcoală, în magazine, oriunde!
  După o trecere succintă prin timp pentru a descoperi că prima carte propriu-zisa de bune maniere a fost scrisa in preajma anului 2.400 i.Hr. de catre edilul Egiptului Ptah-hotep, primul ministru din perioada de domnie a lui Djedkare Isesi in cea de-a Cincea Dinastie, am ajuns la societatea contemporană.
  În zilele noastre, suma acestor gesturi, însumate în codul bunelor maniere, nu mai reprezintă un instrument de a izbăvi sau a condamna un individ, ci se constituie într-un mijloc de a comunica cu ceilalţi, reprezintă o facilitate de a afişa simpatiile şi antipatiile, de a lua contact cu ceilalţi fără agresivitate, de a trece prin lume fără a deranja. Faţă de Antichitate şi Evul Mediu, când disciplina, ordinea şi ierarhia erau impuse de respectul acordat formei, spiritului şi raţiunii, în prezent accentul este mutat aproape exclusiv pe materie, pe corp şi pe pasiune.

  Cu ajutorul mesajelotr trimise de ascultători, am putut concluziona:
  Secretul unui comportament agreabil şi civilizat în societate se poate obţine prin decantarea bunelor obiceiuri filtrate şi adaptate de la o generaţie la alta. Familia, şcoala, anturajul au un rol capital în formarea unei existenţe normale a oricărui individ. Un adevăr cunoscut, dar neasimilat suficient, spune că drumul libertăţii trece prin cultură.

  Vă mulţumesc pentru politeţea cu care aţi răspuns întrebărilor!

  RăspundețiȘtergere

salut