joi, 25 decembrie 2014

Fii minune în timpul tău!




Magia clipelor albe aduse de îngeri din cer
să-ţi deschidă calea
 spre bucurie şi căldură,
spre fericire şi senin!
Vise împlinite şi linişte sufletească
sub cetina de brad!
Fii dragoste şi lumină pentru viaţă!



"În fiecare an, pe 25 decembrie la miezul nopții, creștinii sărbătoresc nașterea lui Iisus. Este Crăciunul. Nu există nici o dovadă că Iisus s-a născut la o dată de 25 decembrie, nici chiar în iarnă, și nu suntem siguri nici măcar de an...Dar asemenea datei Paștelui, cea a Crăciunului din calendar ne face să înțelegem că această sărbătoare trebuie interpretată în mod simbolic.
Iarna este acel anotimp în care, în semințele plantate în pământ, se face o îndelungată lucrare de germinare ce se va încheia primăvara cu apariția unei mulțimi de noi existențe. O lucrare analogă se face în psihismul fiecărei ființe: în acest pământ obscur care este natura sa inferioară, sămânța Eului Divin, Hristos, trebuie să înceapă să încolțească. Acest eveniment este sărbătorit de creștini de Crăciun: la miezul nopții, în clipa de cea mai mare obscuritate, are loc nașterea. De aceea, în ciuda frigului și a întunericului, Crăciunul este și sărbătoarea luminii.

Unii vor spune că nu sunt creștini și nu îi interesează nașterea lui Hristos. Ei bine, să îl numească altfel, dacă ei așa preferă: oricare le-ar fi religia, și chiar dacă nu au vreuna, toate ființele umane au fost create după chipul Domnului, iar acest chip se află în ele însele ca un germen ce trebuie să îl caute ca să îl facă să se deschidă."

Omraam Mikhaël Aïvanhov