sâmbătă, 1 iunie 2019

Lecție de Iubire: Papa Francisc în România - 31 mai - 2 iunie 2019

„A merge împreună, ca mijloc de consfințire a istoriei, impune noblețea de a renunța la ceva din viziunea proprie sau din interesul specific personal în favoarea unui plan mai amplu, astfel încât să se creeze o armonie care să permită înaintarea sigură spre țeluri Comune”.

”Odată cu condițiile materiale, este necesar să se dezvolte sufletul poporului vostru”, a spus Papa Francisc

Papa Francisc: Fericirea noastră personală se realizează făcându-i fericiţi pe ceilalţi / România este „grădina Maicii Domnului” pentru că este o mamă care cultivă visurile fiilor. 

"Dumnezeu să binecuvânteze România!"



sursa foto: internet


PAPA FRANCISC: "Bisericile ortodoxe au păstrat o Liturghie care este foarte frumoasă. Noi ne-am pierdut puţin simţul adorării. Acestea Îl cinstesc pe Dumnezeu şi Îi cântă cântece de preamărire fără să ţină seama de timp. Într-o zi, vorbind despre Biserica occidentală, mi s-a spus "ex Oriente lux, ex Occidente luxus," adică din orient provine lumina iar din occident societatea consumului şi a bunăstării care a făcut atâta rău. În schimb, ortodocşii au păstrat frumuseţea lui Dumnezeu în centru. Când citim opera lui Dostoievski luăm contact cu spiritul Rusiei şi al lumii răsăritene. Avem atâta nevoie de aerul proaspăt al orientului şi de această lumină pe care o emană!"


 „Nu este necesar să crezi în Dumnezeu ca să fii un om bun. Într-un fel, conceptul tradițional de Dumnezeu este depășit. O persoană poate fi spirituală, fără, însă, a fi religioasă. Nu este necesar să mergi la biserică și să dai bani - pentru mulți oameni natura poate fi biserica. Unii dintre cei mai buni oameni din istorie n-au crezut în Dumnezeu, în vreme ce unele dintre cele mai mari atrocități au fost săvârșite în numele Domnului.” Papa Francisc.