marți, 3 noiembrie 2015

Viaţa



Bună dimineaţa!
Vrei să ne jucăm?



Zâmbete în dar şi bucuria clipei că suntem!
Te îmbrăţişez cu dragoste!

*******


"Toate ființele umane simt cu neclaritate că există, undeva, un loc ce le este destinat, și până îl găsesc, ele sunt neliniștite, neîmplinite, nefericite. Veți spune: „Un loc?... Despre ce loc este vorba?” Atunci când o sămânță este pusă în pământ, ea încolțește, crește și dă niște roade. Ea spune atunci: „Eu mi-am găsit locul!” Fiindcă adevăratul său loc nu este hambarul unde, alături de o mulțime de alte semințe, ea s-ar usca sau ar risca să fie înghițită de șoareci sau viermi. Locul ei era în pământ.


Atât de multe ființe umane se aseamănă cu semințele ce așteaptă să fie luate din hambar și puse în pământ! Ele nu și-au găsit locul, ele nu sunt pregătite să încolțească. Totuși, toate sunt chemate să-și găsească locul, și nimeni nu îi poate lua unui suflet uman locul ce Dumnezeu i l-a rezervat pentru ca el să poată încolți în pământul spiritual."

Omraam Mikhaël Aïvanhov
 

*****
Imaginează-ţi viaţa ca pe un joc în care jonglezi cu munca, familia, sănătatea, prietenii şi spiritul. Pe toate trebuie să le menţii cam la acelaşi nivel pentru a trăi în armonie.
Viaţa e un fel de călătorie care îţi deschide cărări de lumină sau întuneric. Indiferent ce cărare alegi, parcurge-o cu zâmbet şi încredere că vei reuşi.
Fă din fiecare pas o bucurie, o reuşită!
Şi nu uita: Fiecare pas e o nouă provocare, un nou joc în care noi suntem protagoniştii!
Fiecare zi e o sărbătoare a sufletului.
Viaţa este un dar divin, un joc divin!

*****

Trei Feţe
de Lucian Blaga

Copilul râde:
"Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul!"
Tânărul cântă:
"Jocul şi-nţelepciunea mea-i iubirea!"
Bătrânul tace:
"Iubirea şi jocul meu e-nţelepciunea!"

*******
Vă recomand pentru lectură:


„Este o fascinantă, atipică, surprinzătoare, aceasta dublă călătorie a Anei. Cu cât mai mult intră în lumea Occidentului, cu atât mai mult se-ntoarce în lumea copilariei de la ţară... Ana este un om păţit. Căci noi românii suntem un popor păţit... Ea nu vine cu terapii-tehnici freudiene, ea ştie ce ştie românul, să aline. Ce cuvânt Dumnezeiesc, să alini un suflet, să-l mângâi şi să-l scoţi din necaz prin cuvânt...“ - Dan Puric

*************